«Μπλεγμένοι» πέντε πρώην υπουργοί στο σκάνδαλο ΕΟΠΥΥ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σκανδαλώδη πεπραγμένα στον χώρο της Υγείας, αφού στη Βουλή διαβιβάστηκαν και νέα έγγραφα που αφορούν υπόθεση υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ και εμπλέκουν, ακόμη μία φορά, και πολιτικούς. Τα έγγραφα, που διαβιβάστηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή, σχετίζονται, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, με το «πάρτι» υπερκοστολόγησης αναλώσιμων υγειονομικών υλικών κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Η συνολική ζημιά για το Δημόσιο φαίνεται ότι κοστολογείται σε πάνω από 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το αρχικό διαβιβαστικό της δικογραφίας, η Βουλή καλείται να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση, Μάριου Σαλμά, Φίλιππου Σαχινίδη και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Την ίδια ώρα, το έγγραφο της Εισαγγελίας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην μελών των διοικητικών συμβουλίων του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΕΟΠΥΥ για απιστία κατά την υπηρεσία. Ποινική δίωξη ασκήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ροβ. Σπυρόπουλο, στον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη, στους πρώην αντιπροέδρους του ΕΟΠΥΥ Κων. Νικόλη και Κυρ. Σουλιώτη, στον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, στο μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γρ. Λεοντόπουλου, στο πρώην αναπληρωματικό μέλος ΟΓΑ Β. Δορίζα και στους ειδικούς επιστήμονες Στ. Βαρδαρό και Γ. Μυλωνά.

Οι παραπάνω βαρύνονται με το αδίκημα της απιστίας κατά την υπηρεσία «από κοινού τελεσθείσας και κατ’ εξακολούθηση», με τη ζημία να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, ενώ, μαζί και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, η ζημιά για το Δημόσιο φθάνει τα 150.000 ευρώ. Οπως έγινε γνωστό, τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα συνδυαστούν με παλαιότερη δικογραφία, η οποία έχει φτάσει στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2017 και έχει ήδη δοθεί στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα