Οταν ο Λεπέν τριγυρνούσε γυμνός (!) στην Ακρόπολη

Το αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά τουΠοιος να φανταζόταν ποτέ ότι ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Ζαν Μαρί Λεπέν έκανε… γυμνό τουρισμό σε αρχαία αξιοθέατα της Ελλάδας! Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, μεταξύ άλλων, στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφορούν σήμερα στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ναό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία ένιωσε τόσο ελεύθερος που πέταξε όλα τα ρούχα του! 

«Κατευθυνόμουν προς το στάδιο. Γδύθηκα και πήρα θέση στην αφετηρία, όπως οι αθλητές 2.000 χρόνια νωρίτερα, γυμνός, όπως ταίριαζε» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τη μέρα που το έκανε δεν υπήρχαν θεατές, στους οποίους επιτρεπόταν να παρακολουθούν τους αγώνες αυτούς στην αρχαιότητα. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας του άρεσε τόσο που αποφάσισε να επαναλάβει την εμπειρία στην Αθήνα. «Σκαρφάλωσα σχεδόν τρέχοντας προς τον Παρθενώνα. Ημουν μόνος, γι’ άλλη μια φορά, και για ακόμα μια φορά γδύθηκα» περιγράφει ο Λεπέν, ο οποίος είχε βρεθεί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Σίγουρος εραστής

Στις 400 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «Fils de la Nation» («Γιος του Εθνους»), που έχει ξεπουλήσει ήδη από τις προπωλήσεις, ο 90χρονος πολιτικός κάνει μια αποτίμηση του έργου του, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στην ερωτική ζωή του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «ένας σίγουρος εραστής».
Αναφερόμενος στην κόρη του Μαρίν Λεπέν, εκφράζει τη λύπη του για εκείνη, η οποία, όπως επισημαίνει, έχει ήδη τιμωρηθεί αρκετά. «Ενα συναίσθημα με διακατέχει όταν τη σκέφτομαι: τη λυπάμαι» γράφει χαρακτηριστικά ο Λεπέν, ενώ τονίζει πως θεωρεί αυτοκτονία την αλλαγή του ονόματος του Εθνικού Μετώπου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα