Αφοπλιστική υπέρβαση Τραμπ

Σόκαρε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς με την πρότασή του για αύξηση ηλικίας για την οπλοκατοχήΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Aφωνους άφησε χθες τους πάντες -Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς- ο Τραμπ (φωτό), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που αφορούσε τα νέα μέτρα για την οπλοκατοχή, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση!

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους νομοθέτες να του παρουσιάσουν ένα «ισχυρό μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο» για την οπλοκατοχή, που να περιλαμβάνει την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 18 στα 21 έτη, πρόταση στην οποία αντιτίθεται σθεναρά το πανίσχυρο λόμπι των όπλων, η NRA (National Rifle Association).

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει επέκταση των ελέγχων του ιστορικού των αγοραστών όπλων, αψηφώντας πάλι τόσο το ισχυρό λόμπι όσο και την πάγια θέση του κόμματός του σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή. Η εν λόγω επέκταση θα πρέπει να ισχύσει για όλες ανεξαιρέτως τις αγορές όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται σε εκθέσεις όπλων ή διαδικτυακά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στους νομοθέτες, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι φοβούνται τη NRI!

Αντιδράσεις

Μετά τη συνεδρίαση, οι Δημοκρατικοί έφυγαν με μια μικρή ελπίδα ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν σαστισμένοι, καθώς ο πρόεδρός τους έδειξε να παρεκκλίνει από την πολιτική του κόμματος. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν, ωστόσο, ότι μόνο ο Τραμπ θα μπορούσε να περάσει ανάλογο νομοσχέδιο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι ο πρόεδρός τους δεν θα καταπατήσει την -περιβόητη- Β’ Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα κάθε πολίτη των ΗΠΑ να έχει στην κατοχή του όπλα.

Η αλλαγή στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης ξεκίνησε λίγα 24ωρα μετά την πρόσφατη επίθεση σε σχολείο της Φλόριντα, όπου 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το όπλο ενός 19χρονου. Η πρώτη κίνηση του Αμερικανού προέδρου ήταν να δώσει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να απαγορέψει τα ειδικά εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό όπλο σε αυτόματο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα