Ψευδοπατριωτισμός

Τα αστεία μηνύματα της καμπάνιας του ΠοταμιούΑπό τον
Δρα Κρητικόπουλο Απόστολο*

Με χαμόγελο παρακολούθησα τη νέα καμπάνια του σοσιαλφιλελεύθερου και εντελώς αριστερού κόμματος Ποτάμι, που προβάλλει τον πατριωτισμό ως γνώρισμα των πιθανών ψηφοφόρων του.

Γιατί, όμως, ένας άνθρωπος σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος διακαώς επιθυμεί να ονομαστεί «Μακεδονία» το κρατίδιο των Σκοπίων, θεωρεί «πραγματική πατρίδα όλων μας την Ευρωπαϊκή Ενωση», έχει σιγοντάρει κάθε αριστερό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όπως τις έμφυλες ταυτότητες, την εύκολη απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, τον γάμο ομοφυλοφίλων, έχει αποκηρύξει ως επικίνδυνα τα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας μας, συμμετέχει σε κάθε Gay Parade που διοργανώνεται από δικαιωματιστές και επιθυμεί τον διαχωρισμό Ορθοδοξίας – κράτους, για ποιον λόγο, λοιπόν, στρέφεται προς τον πατριωτισμό;

Μια στροφή, βέβαια, με στρεβλό τρόπο, γιατί το Ποτάμι στην καμπάνια του προβάλλει κάποια σχεδόν αστεία μηνύματα όπως «πατριωτικό είναι να πληρώνεις φόρους» και «πατριωτικό είναι να προσφέρεις στο Δημόσιο».
Ο λόγος αυτής της προβολής του πατριωτισμού από ένα εντελώς αριστερό και διεθνιστικό κόμμα είναι η άνοδος του Εθνικού Ταυτοτισμού στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες Ελληνες (τα οποία είχαν ως αίτημα κάτι που ΔΕΝ δέχεται το Ποτάμι: τη ΜΗ χρήση κανενός συνθετικού «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων), τα ευρωπαϊκά κόμματα εθνικής ταυτότητας που υποστηρίζουν ότι το Εθνος καθενός μας έρχεται ΠΡΩΤΟ σε αξία, οι εκλογές στην Αυστρία που ανέδειξαν δεξιό εθνικά ταυτοτικό κόμμα ως συγκυβέρνηση, η Λέγκα του Βορρά που κάνει επέλαση στις κοντινές ιταλικές εκλογές μαζί με τον δεξιό Μπερλουσκόνι, το γερμανικό AfD, το οποίο πλέον έρχεται δεύτερο σε δημοσκοπήσεις μετά το κόμμα της Μέρκελ, ο Αμερικανός Τραμπ με το σύνθημά του «ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ», ο εθνικά ταυτοτικός Πούτιν που θα κερδίσει πάλι τις εκλογές στη Ρωσία, όλα τα παραπάνω έχουν ΤΡΟΜΑΞΕΙ τα κόμματα με χλιαρές αριστερούλικες διεθνιστικές ψευτοϊδεολογίες σαν το Ποτάμι.

Γιατί, όσο και να λένε τέτοιου είδους αριστερά κόμματα ότι θέλουν να πάρουν από την «πίτα του πατριωτισμού», σε εμάς τους αυθεντικά δεξιούς, συντηρητικούς και πατριώτες, αυτούς που πιστεύουμε στους δεσμούς ελληνικού αίματος για το Εθνος μας, στην Παράδοσή μας, στην Οικογένεια, στην Ορθοδοξία, στον Στρατό μας και στις αξίες μας, οι διαφημιστικές ψευδοπατριωτικές καμπάνιες σαν αυτή του Ποταμιού προκαλούν μόνο γέλιο.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα