Ούτε συγγνώμη!

Μάθημα για Ν.Δ. η συντροφική «κάλυψη» σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑΑπό τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Εάν κάτι αναγνωρίζω τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα, είναι η «ασπίδα» προστασίας που προσφέρουν στους συντρόφους τους. Ο,τι και εάν κάνουν, βρίσκουν κάτι να πουν για να τους στηρίξουν και να τους καλύψουν.

Δεν γνωρίζω εάν πρόκειται για ένα επίκτητο σύνδρομο, λόγω των δύσκολων χρόνων που πέρασαν, όταν υποστήριζαν ότι η Ελλάδα έχασε που δεν βρέθηκε στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, αλλά σίγουρα είναι αξιοσημείωτη η αλληλεγγύη τους.

Κάτι, βέβαια, που δεν ισχύει για τα αστικά κόμματα, και κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία. Εκεί, μόλις κάποιο στέλεχος υποπέσει σε παράπτωμα, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, πέφτουν όλοι μαζί πάνω του για να το διασύρουν. Οταν οι πολιτικοί αντίπαλοι κατηγορούν κάποιο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, οι νεοδημοκράτες ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος πρώτοι και τον σταυρώνουν μέχρι θανάτου.

Οσο για τις… προοδευτικές εφημερίδες, σέρνουν πρώτες τον χορό του κανιβαλισμού όταν πρόκειται για τους άλλους, αλλά αλίμονο αν τολμήσει κάποιος να κάνει κριτική στους ιδεολογικούς συνοδοιπόρους τους.

Τα γράφω αυτά, γιατί παρατήρησα πώς έτρεξαν άπαντες να καλύψουν τον κ. Παπαδημητρίου και την κυρία Αντωνοπούλου για το επίδομα που έπαιρναν. Μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη, επειδή αποκαλύφθηκε το ηθικό τους παράπτωμα, δεν μας πρότειναν.
Τι περί μπούλινγκ είπαν, τι περί… αχαριστίας γι’ αυτές τις δύο εξέχουσες μορφές που θυσιάστηκαν… για να μας σώσουν, τι περί νέου ήθους που έφεραν και άλλα τινά.

Οσο για τους ίδιους, φυσικά, ούτε ο ένας ούτε η άλλη σκέφτηκαν να ζητήσουν μια συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου την ώρα που παρέδιδαν τα αξιώματά τους, αφού είχαν εκθέσει την κυβέρνηση που -αν μη τι άλλο- δεν είχε δώσει τέτοια δικαιώματα.

Και επειδή, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι έχουν και αμερικανική… κουλτούρα, μπορούν έστω να μας απαντήσουν εάν θα τολμούσαν να σταθούν στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα;

Σας πληροφορώ ότι ούτε μία ημέρα δεν θα παρέμεναν στην όποια κυβέρνηση των ΗΠΑ ή της Ε.Ε. μετά την αποκάλυψη που έγινε για το στεγαστικό επίδομα που ελάμβανε το ζεύγος των εκατομμυριούχων, την ώρα που οι Ελληνες, για να πάρουν όποιο επίδομα, πρέπει να καταθέσουν ένα εκατομμύριο δικαιολογητικά.

Ας ελπίσουμε εκεί στην Πειραιώς, πάντως, να πήραν ένα μάθημα περί «συντροφικότητας» και «αλληλεγγύης». Αν και πολύ αμφιβάλλω…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα