ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

Οι κυβερνητικές αποτυχίες δεν σώζονται από τον ανασχηματισμόΑπό τη
Βάσω Κόλλια

Βλέποντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης σκέφτεσαι ότι έγινε μόνο και μόνο για να υπουργοποιηθεί ο Φώτης Κουβέλης. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι, επιτέλους, ο πρωθυπουργός τού έδωσε το δώρο που τόσο πολύ «κυνηγούσε» ο πρώην σύντροφός του. Κατά τα άλλα, μιλάμε για έναν άνευρο ανασχηματισμό, που εν πολλλοίς θυμίζει παλαιότερους άνευρους ανασχηματισμούς κυβερνήσεων οι οποίες βρίσκονταν στο στάδιο της φθοράς χωρίς επιστροφή.

Ο αριστερός Φώτης Κουβέλης δεν αποτελεί παρά τον εκπρόσωπο του πιο παλιού πολιτικού συστήματος, που τόσο «δήθεν» μάχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Φώτης Κουβέλης υπήρξε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζανετάκη το 1989 και σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το χάος και την αναρχία στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Σήμερα, λοιπόν, ο Φώτης Κουβέλης επιστρέφει σε κυβερνητικό πόστο ως υφιστάμενος του Πάνου Καμμένου, δηλαδή εκείνου που θεωρεί πιο δεξιό και από τους δεξιούς! Οπως έλεγε και ο σύντροφός του Μανώλης Αναγνωστάκης: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

Τελικά, ο ανασχηματισμός αυτός δεν ήταν παρά μια διαχείριση εσωτερικών συσχετισμών και ισορροπιών του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μια προσπάθεια ορθότερης αντιμετώπισης των προβλημάτων μας. Ο ανασχηματισμός αυτός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ούτε καν στη διαχείριση της κοινής γνώμης, μπροστά στα προβλήματα που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας από την αλαζονεία του να βλέπει τον εαυτό του σαν τον νέο εθνάρχη, ο οποίος θα καταφέρει να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Βλέπουμε τις εξελίξεις στο σκοπιανό ζήτημα, όπου ακόμη και ο φιλέλληνας (;) πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάς ενημέρωσε ότι «στη Μακεδονία, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στη γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι Μακεδόνες σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης».

Οι αποτυχίες στα ελληνοτουρκικά, οι προκλήσεις της Αλβανίας περί «Τσαμουριάς» κ.λπ. δεν είναι τυχαίες και δεν τις σώζει κανένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα, γιατί, όταν δηλώνεις, π.χ., ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα ή τα ιστορικά στελέχη σου έχουν υποστηρίξει την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας, δεν σώζεσαι με κανέναν ανασχηματισμό, είτε αυτός είναι μικρός είτε δομικός.

Πόσο μάλλον από αυτόν τον ανασχηματισμό, που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει ελπιδοφόρα και ζωογόνο επανεκκίνηση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση και να κερδίσει κι άλλον από την υπομονή και την ανοχή των Ελλήνων, που πια άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για το ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός ο ανασχηματισμός είναι, έστω για λίγα λεπτά, «να διασκεδάσει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης», όπως πετυχημένα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα