Δυσαρέσκεια Κυριάκου για τον Δαβάκη

Αναστάτωση και προβληματισμό προκάλεσε στην Πειραιώς το «φάουλ», του βουλευτή που ζητούσε να μην τον ψηφίζουν οι ΑθίγγανοιΜε τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. φλέρταρε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης ύστερα από δηλώσεις που έκανε για την παραβατικότητα στο χωριό Παλαιοπαναγιά του Δήμου Σπάρτης, στις οποίες ζητούσε να μην τον ψηφίζουν οι Αθίγγανοι. 

Από την οδό Πειραιώς, αν και λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα το θέμα έχει λήξει, ύστερα από τη δήλωση ανασκευής του Θ. Δαβάκη, εντούτοις δεν κρύβουν την εντονότατη ενόχληση και δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή, στην οποία ανέφερε: «Παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε Αθίγγανο, Γύφτο και δε συμμαζεύεται να με ψηφίσει, αν νομίζει ότι εμείς φοβόμαστε το πολιτικό κόστος», προσθέτοντας ότι «λυπάται» για «τα παιδιά τους που γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να φταίνε».

Ενδεικτικός του προβληματισμού που προκάλεσε η αρχική αυτή τοποθέτηση του κ. Δαβάκη είναι ότι παράλληλα με τη «διορθωτική» δήλωση που έκανε, ζητώντας συγγνώμη, το Μοσχάτο, αφού τον άδειασε χαρακτηρίζοντας μέσω της Σοφίας Ζαχαράκη «ακραίες» τις δηλώσεις αυτές, διακινούσε μέσω πηγών ότι το ζήτημα «ενδέχεται να έχει και συνέχεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα μέσω του Κώστα Τσιάρα ότι ο επόμενος βουλευτής που θα υποπέσει σε «φάουλ» δεν θα γλιτώσει τις κυρώσεις.

Ο Θανάσης Δαβάκης από τη μεριά του εξέφρασε τη «λύπη» του και ζήτησε «συγγνώμη από όσους έθιξα», αναφέροντας ότι «οι επίμαχες δηλώσεις» αφορούσαν αποκλειστικά τα «αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή», με χαρακτηριστικότερα «τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων». Και κατέληξε σημειώνοντας: «Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα ούτε, φυσικά, το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγγνώμη από όσους έθιξα».

«Προσβολή για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Δαβάκη ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οσοι κυβέρνησαν πρέπει να απολογηθούν και όχι να διαδίδουν τη μισαλλοδοξία» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ το ΚΚΕ σχολίασε ότι οι δηλώσεις Δαβάκη «δείχνουν ανοχή στον ρατσισμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα