Διαγράψτε!

Πρωταθλητής της υποκρισίας απέναντι στους Αθίγγανους είναι ο ΣΥΡΙΖΑΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Από την Παρασκευή το βράδυ, που έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Δαβάκη, το δημοκρατικό τόξο της χώρας δίνει τα «ρέστα» του: Καταγγελτικά πρωτοσέλιδα για ανοχή στον ρατσιστικό λόγο, υποδείξεις στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για διαγραφές, κροκοδείλια δάκρυα για την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των Αθίγγανων, όλα! Θα ήθελα πολύ να μετάσχω σε αυτό το φεστιβάλ υποκρισίας, με αφορμή τις ατυχέστατες δηλώσεις του κυρίου Δαβάκη, αλλά φοβάμαι ότι δεν μπορώ. Δεν μπορώ, γιατί, πρώτον, δεν αντέχω τους υποκριτές.

Πρωταθλητής της υποκρισίας απέναντι στην κοινωνική ομάδα των Αθίγγανων είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάμε, νομίζετε, ότι το 2014 πέταξε με τις κλοτσιές από τα ψηφοδέλτιά του στις ευρωεκλογές την Αθίγγανη Σαμπιχά, επειδή το απαίτησαν το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και ορισμένοι κοσμοπολίτες εθνομηδενιστές σύμβουλοι του κυρίου Τσίπρα; Υπάρχει μεγαλύτερο μνημείο πολιτικού, ιδεολογικού και κοινωνικού ρατσισμού από το να υποκύπτεις στις πιέσεις και να μην περιλαμβάνεις στα ψηφοδέλτιά σου μέλος της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας;

Και τολμούν σήμερα κάποιοι να κάνουν υποδείξεις στον Κυριάκο για το ποιον να διαγράψει; Δεύτερον, δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό το φεστιβάλ υποκρισίας διότι όσοι μιλούν έχουν έγνοια μόνο για τους αδίκως βαλλόμενους -λόγω της ασυγχώρητης γενίκευσης Δαβάκη- Αθίγγανους. Για τους κατοίκους αυτού του μικρού χωριού της Λακωνίας, οι οποίοι ληστεύονται καθημερινά από Ελληνες πολίτες, θα συγκινηθεί να μιλήσει κανείς; Διότι όσο αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν να μην ασχολείται κανείς μαζί τους (και, όταν ασχολείται, να βρίσκεται κατηγορούμενος) τόσο περισσότερο ενισχύονται οι πιθανότητες να προτιμήσουν τα άκρα. Και τότε, τι θα λέμε; Πώς προέκυψε αυτή η συμφορά; Για όλους όσοι είδαν το βίντεο να θυμίσω ότι ένας βουλευτής πήγε να ακούσει τους κατοίκους ενός χωριού. Να θυμίσω ότι ανέλαβε το πολιτικό κόστος να αρνηθεί την ψήφο συμπολιτών του. Και, βεβαίως, εξετράπη – ούτε λόγος.

Κάτι τελευταίο: Επειδή πολλή υποκρισία έχει πέσει με τις διαγραφές βουλευτών, να ενημερώσω τους «συντρόφους» στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι ένας πρώην βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος εισπράττει και σύνταξη από την Ελληνική Δημοκρατία, συνόδευε ως σύμβουλος τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης Χασάν Τσαβούσογλου σε επίσημο ταξίδι του στη Σομαλία. Γι’ αυτόν τον τύπο, που ονομάζεται Αχμέτ Χατζηοσμάν και είναι ο άνθρωπος του Ερντογάν στη Θράκη, θα μιλήσει κανείς; Θα ζητήσει κανείς τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ; Ή θα σιωπήσουν όλοι, μην τυχόν και χάσουν ψήφους από τη μειονότητα; Για όλα υπάρχει και ένα όριο σε αυτή τη ζωή – νομίζω…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα