Αναψαν τα αίματα στην πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί κατά της Uber

Επεισοδιακή ήταν η κινητοποίηση των οδηγών ταξί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, με προορισμό το υπουργείο Οικονομικών. Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε στάση εργασίας κόντρα «στην παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» και «στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας».

Η πρώτη ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, όταν οι απεργοί οδηγοί ταξί σταματούσαν όσους συναδέλφους τους δούλευαν, αποδοκιμάζοντάς τους που δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Τα αίματα άναψαν και πάλι όταν από το σημείο πέρασε ένα όχημα της Uber, που εκτελούσε εκείνη την ώρα κούρσα. Μόλις έγινε αντιληπτό, ο οδηγός δέχτηκε λεκτική επίθεση, με τους συγκεντρωμένους να χτυπούν το αυτοκίνητο.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, όταν η πορεία των οδηγών έφτανε στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές αντιλήφθηκαν οχήματα της Uber, στα οποία επιτέθηκαν, προκαλώντας ζημιές. Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε πως, αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος και δεν ξεκινήσουν οι έλεγχοι, «το καλοκαίρι θα το κάνουμε Κούγκι». Αντιπροσωπία των οδηγών συναντήθηκε με συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που τους διαβεβαίωσαν ότι νομοσχέδιο για τις μεταφορές έχει υπογραφεί, παρά τις δυσκολίες που προέβαλε η τρόικα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Βουλή, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη που είχαν στήσει ξένα συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων». Και προσθέτουν πως «δεν υπάρχει ταξιτζής που θα μείνει με σταυρωμένα χέρια όταν αισθανθεί ότι του κλέβουν τη ζωή του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα