Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία και Μέγαρο Μαξίμου

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύμη, με αφορμή την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Περιμένουμε να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και επισήμανε ότι ανάλογα περιστατικά πάντα συνέβαιναν στα σύνορα και πάντα επιλύονταν γρήγορα και με καλή διάθεση και από τις δύο χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατο κάθε ισχυρισμό περί κατασκοπίας από ένστολους πεζούς, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό, «όπως υποτίμησε και τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο».

Κάλεσε δε τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, όπως είπε, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρία τους. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε: «Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σχέσεις που να στηρίζονται όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στους άγραφους κανόνες αμοιβαίου σεβασμού. Σε ανάλογες προκλήσεις οι Ελληνες είμαστε πάντα ενωμένοι, το έχουμε αποδείξει στη μακρά Ιστορία μας. Και κανείς δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι, αν χρειαστεί, έχουμε την αποφασιστικότητα, τα διεθνή ερείσματα αλλά και την ισχύ να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι η Τουρκία μετατρέπει την ομηρία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο «γαλάζιος» τομεάρχης Αμυνας Βασίλης Κικίλιας άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης: «Δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με ανοιχτά όλα τα μέτωπα και χωρίς στρατηγική».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα