Εγκαινιάστηκαν δύο ΤΟΜΥ στην Αττική

Ακόμα δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τη μια στα Καμίνια του Πειραιά, στη συμβολή των οδών Θηβών και Βουρβούλη, και τη δεύτερη στο Περιστέρι, στην οδό Χρήστου Λαδά 43 και Λάττα. Τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ στα Καμίνια έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, αρμόδιου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και στις οποίες υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ΤΟΜΥ δεν είναι μια βραχύβια παρέμβαση, αλλά μια μεταρρύθμιση με εξασφαλισμένη οικονομική βιωσιμότητα, που αλλάζει τη φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς το βάρος πέφτει πλέον από την αντιμετώπιση της ασθένειας στην έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ξανθός ανέφερε: «Στη φιλοσοφία του συστήματος υγείας εισάγουμε δύο νέα δεδομένα, που είναι η αξιολόγηση από τους πολίτες της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημόσια λογοδοσία προς την κοινωνία για τα αποτελέσματα αυτής της μεταρρύθμισης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία των ΤΟΜΥ Καμινίων και Περιστερίου ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2018 και η προσέλευση των πολιτών είναι μεγάλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα