Δηλητηρίασαν διπλό πράκτορα

Συναγερμός στη Βρετανία! Πατέρας και κόρη βρέθηκαν σε παγκάκι λιπόθυμοι και τώρα χαροπαλεύουνΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Eνα κατασκοπικό θρίλερ βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του Ψυχρού Πολέμου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό, το βράδυ της Δευτέρας, ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε κατάσταση αναισθησίας σε παγκάκι στο Σάλσμπουρι. Κι αν αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να βάλει «φωτιά» στις θεωρίες συνωμοσίας, η ταυτότητα του άνδρα ήταν παραπάνω από αρκετή για να το κάνει.

Ο 66χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές, εκτέθηκε σε «άγνωστη ουσία» και έχασε τις αισθήσεις του, είναι ο Σεργκέι Σκριπάλ, ο διπλός κατάσκοπος με την πλούσια δράση που συνελήφθη το 2006 από τις ρωσικές Αρχές για κατασκοπία υπέρ της Βρετανίας και το 2010, στο πλαίσιο ανταλλαγής κατασκόπων, έφτασε στη Βρετανία όπου του παρασχέθηκε άσυλο. Ο Σκριπάλ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η 33χρονη γυναίκα που ήταν μαζί του είναι, σύμφωνα με το BBC, η κόρη του Γιούλια. Κανείς από τους δύο δεν φέρει σημάδια τραυματισμού και οι Αρχές εκτιμούν πως εκτέθηκαν στην άγνωστη, πιθανώς ραδιενεργή ουσία σε παμπ της περιοχής.

Την ταυτότητα των δύο προσώπων επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ παρακολουθούν στενά την πορεία της υπόθεσης. Υπογράμμισε πως η Βρετανία ενδέχεται να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, αν αποδειχθεί ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην επίθεση. «Δεν διατυπώνω κατηγορίες. Λέω στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πως καμιά απόπειρα φόνου αθώου σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη» είπε.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, αρνείται πως έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το τι προκάλεσε τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις βρετανικές Αρχές για τη διαλεύκανση του μυστηρίου.

Η σέξι «Μάτα Χάρι» της Μόσχας και η ανταλλαγή κατασκόπων το 2010!

Η Αννα Τσάπμαν (φωτό) είχε γίνει διάσημη το 2010, όταν ένα μεγάλο δίκτυο Ρώσων κατασκόπων που χρησιμοποιούσαν το σεξ και την ερωτική αποπλάνηση ως εργαλείο για να αποσπούν πληροφορίες από Αμερικανούς αποκαλύφθηκε. Η Αννα, η οποία εμφανώς έχει τα προσόντα για τη δουλειά, είναι κόρη Ρώσου διπλωμάτη και επίσημα ζούσε στη Νέα Υόρκη εργαζόμενη ως μεσίτρια.

Η δράση της

Η κοπέλα ήταν ανάμεσα στους 10 Ρώσους κατασκόπους που ανταλλάχθηκαν με τον Σεργκέι Σκριπάλ όταν έγινε γνωστή και η δική του διπλή κατασκοπική δράση και βρέθηκε στα χέρια των Ρώσων. Η 36χρονη φαίνεται πως έχει αποτραβηχτεί από την πολύπλοκη και απαιτητική προηγούμενη ζωή της και τώρα διάγει ήρεμο βίο στη Ρωσία, λανσάροντας τη δική της σειρά με μαγιό, εισπράττοντας πολλά χρήματα από τις νέες επαγγελματικές της δραστηριότητες και -το κυριότερο- έχοντας πια το κεφάλι της… ήσυχο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα