ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ

Δεν επιτρέπεται οι στρατιωτικοί μας να μετατρέπονται σε ομήρους στα τουρκικά παιχνίδιαΤου
Κώστα Κατσαφάδου*

Εδώ και καιρό γράφαμε και λέγαμε για την τουρκική προκλητικότητα. Τονίζαμε τους κινδύνους που διαμορφώνονται στην περιοχή, αλλά η κυβέρνηση, αντί να προσέχει και να είναι σε επιφυλακή, καλούσε στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν. Του άνοιγε την πόρτα σε μια εποχή που ήταν απομονωμένος και στη γωνία της Ευρώπης.

Πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλόπιανε τον στριμωγμένο γείτονα και θα τον έκανε να σταματήσει τις προκλήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τον κάνει να αποθρασυνθεί, πιστεύοντας ότι είμαστε αδύναμοι να αντιδράσουμε.

Το περιστατικό με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από το τουρκικό ήταν η τρανή απόδειξη για το πού το πήγαιναν οι Τούρκοι. Δυστυχώς την αφέλεια (;) και τη μη σοβαρότητα της κυβέρνησης την πλήρωσαν τα δύο παλικάρια μας που έπεσαν στην ενέδρα των Τούρκων στον Εβρο. Κάθε μέρα που περνά και δεν γυρίζουν πίσω οι Ελληνες στρατιωτικοί εκθέτει τη χώρα μας, αλλά και τους εταίρους μας, που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν στείλει το μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο. Δυστυχώς και σε αυτήν την περίπτωση έμειναν στα ευχολόγια, μπροστά στην παραβίαση των όρων καλής γειτονίας αλλά και των σχέσεων μεταξύ χωρών που ανήκουν στην Ατλαντική Συμμαχία. Δεν επιτρέπεται οι στρατιωτικοί μας να μετατραπούν σε ομήρους των παιχνιδιών που παίζει στην περιοχή η Αγκυρα.

Η κυβέρνηση, που για άλλη μια φορά έπεσε έξω στις προβλέψεις της, οφείλει να σοβαρευτεί. Αντί να συνεχίζει να υποτιμά τα τουρκικά σχέδια και την κλιμακούμενη επιθετικότητά της, πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να σταματήσει την ανεπίτρεπτη ομηρία των στρατιωτικών μας.

Οσο για την Τουρκία, οφείλει να καταλάβει ότι, αν συνεχίσει να δηλητηριάζει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, η μεγάλη χαμένη θα είναι εκείνη. Καλείται, λοιπόν, να πράξει το αυτονόητο:

Να βάλει τέλος σε ένα περιστατικό που μέχρι χθες δεν θα καταγραφόταν ούτε στα ημερολόγια των στρατιωτικών φυλακίων. Αυτό θα αποδείξει εμπράκτως ότι θέλει καλές και ειρηνικές σχέσεις με την Ελλάδα.
Πρέπει να διδαχθεί από τα παθήματά της πως όταν σπέρνει ανέμους στην περιοχή θερίζει μόνο θύελλες. Ας κοιτάξει την Ιστορία της και θα καταλάβει.

*Ο Κώστας Κατσαφάδος είναι βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα