Σύμβολο

Οι επιθέσεις στον Πρόεδρο πρέπει να σταματήσουνΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Οταν επισκέφθηκε την Ελλάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα -Νοέμβριος 2016 ήταν-, ο Προκόπης Παυλόπουλος τον υποδέχθηκε με θερμότητα και τον οδήγησε στον γνωστό καναπέ, στην αίθουσα διαπιστευτηρίων. Εκεί, μπροστά στις κάμερες, του έκανε μια μακρά ανάλυση για τις ελληνικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά, στο Αιγαίο, στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό. «Τον κουράζει!» απεφάνθη με δυσφορία στη φωνή κορυφαίο στέλεχος πολιτικού κόμματος.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στον ίδιο καναπέ, ο Πρόεδρος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Πάλι η ίδια «κασέτα». Ο Παυλόπουλος ανέλυσε με τη δέουσα επισημότητα τις ελληνικές θέσεις για όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα, στα οποία πρόσθεσε και το αλβανικό στο σκέλος του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. «Τον φέρνει σε δύσκολη θέση» ακούστηκε μια φωνή ενοχλημένου συνεργάτη του Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τέλος του 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Ερντογάν. Πάλι στον ίδιο καναπέ. Κάθισε στην ίδια άκρη από εκεί που βολεύει να κοιτά τον συνομιλητή του ευθέως και με την εισαγωγική φράση «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» άρχισε να του απαντά σημείο προς σημείο για όλα όσα προκλητικά είχε πει την προηγουμένη για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Σε ένα γραφείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια φωνή ακούστηκε να λέει επιτιμητικά: «Τον προκαλεί!»

Από τη μέρα εκείνη και μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο στόχαστρο γνωστών κέντρων. Πρόθυμων γελοιογράφων. Γνωστής προέλευσης σχολιαστών, οι οποίοι την επομένη της αναχώρησης Ερντογάν τον περιέλαβαν να τον ψάλουν γιατί τόλμησε και μίλησε. Ενδιαμέσως τα ίδια κέντρα προωθούν απόψεις αφελών που ενθαρρύνουν τον Πρόεδρο να… παραιτηθεί από το αξίωμά του για να μην καταστεί συνυπεύθυνος με το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ – Novartis. H ιστορία όμως έχει καμιά φορά περίεργες στροφές. Αυτοί που με την καθοδήγηση τρίτων κατηγορούσαν τον Πρόεδρο επειδή έψαλε τον Ερντογάν τις τρεις τελευταίες μέρες τον εγκαλούν επειδή δεν μιλά κατά του Ερντογάν! Και ω τι μεγάλη ήττα γι’ αυτούς, ο Πρόεδρος που δεν έπαψε να μιλά, αυτοί το αγνοούσαν, κατέστη στόχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών! Αλαλα τα χείλη των ασεβών. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ασχοληθώ με ασήμαντες φωνές που βάλλουν τακτικά κατά του Προέδρου αν α) δεν γνώριζα ότι καθοδηγούνται από γνωστά κέντρα, β) δεν διανύαμε τόσο κρίσιμη περίοδο.

Καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για τις υπουργικές θητείες Παυλόπουλου, κατά τις οποίες έκανε και λάθη. Αλλά το να σιγοντάρει αστείες επιθέσεις και να ζητά την παραίτησή του (αντί να κάνει τον σταυρό του επειδή είναι εκεί και αποτρέπει εγκλήματα) πάει πολύ. Αυτό το βιολί πρέπει να σταματήσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα