Κρανίου τόπος η Ανατ. Γούτα

Πάνω από 175 παιδιά έχουν χαθεί! Επίθεση ΟΗΕ κατά Συρίας για τη σφαγή των αμάχωνΣκηνές Αποκάλυψης στην ανατολική Γκούτα της Συρίας, όπου συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα. Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, που άρχισαν στις 18 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 175 παιδιά.

Παράλληλα με την αεροπορική επιχείρηση το καθεστώς Ασαντ έχει αρχίσει εδώ και μία εβδομάδα και τη χερσαία επίθεση. Μέσα σε λίγες μέρες ο στρατός ανακατέλαβε περίπου το 40% της Γούτα.

Χθες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συριακή κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, εντείνοντας τις προσπάθειες να επικρατήσει επί των ανταρτών. Νωρίτερα, οι Σύροι αντάρτες είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν το έδαφος της Γούτα, τονίζοντας ότι δεν διαπραγματεύονται την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των δυνάμεών τους.

Η Μόσχα είχε υποστηρίξει πως οι αντάρτες μπορούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους με ασφάλεια, μαζί με τις οικογένειές τους και τα όπλα τους, και πως θα έχουν ασυλία. Μάλιστα, χθες το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μερικοί αντάρτες, που κρύβονται στην ανατολική Γούτα, είναι έτοιμοι να δεχθούν την προσφορά της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, του Ιράν Χασάν Ροχανί και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν για συνομιλίες τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες άλλη μια φορά απηύθυνε έκκληση να επιτραπεί η «ασφαλής και απρόσκοπτη» πρόσβαση στα οχήματα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν επιτέθηκε σκληρά στη συριακή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας του, αμφισβητώντας την ηθική και τη νομική βάση της επίθεσης που διεξάγει το καθεστώς στην ανατολική Γούτα.

«Πρόσφατες προσπάθειες να δικαιολογηθούν βίαιες επιθέσεις, που διαπράττονται αδιακρίτως σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, με την επίκληση της ανάγκης να αντιμετωπισθούν λίγες εκατοντάδες μαχητές -όπως συμβαίνει στην ανατολική Γκούτα- δεν μπορεί να υποστηριχθούν νομικά και ηθικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ-Χουσέιν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα