Ορεστιάδα: Στο πόδι με μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή

Ξεσηκωμός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου συμπαράστασης στους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης. Φορείς και απλοί πολίτες πραγματοποιούν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 13.30, στην Ορεστιάδα. Νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, ποδηλάτες από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας ΡΗΣΟΣ, αλλά και απλοί πολίτες θα κάνουν ποδηλατοπορεία έως τις Καστανιές, απ’ όπου θα επιστρέψουν δύο ώρες μετά.

«Εμείς θέλουμε να συμπαρασταθούμε στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και ελπίζουμε να έρθει όσο περισσότερος κόσμος μπορεί. Θέλουμε, επίσης, με τη συγκέντρωση να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει για να επιστρέψουν οι αξιωματικοί μας, αλλά κυρίως να πιεσθεί η Τουρκία να τηρήσει τα νόμιμα» είπε στη «δημοκρατία» ο Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του διαδικτυακού εντύπου Αντιφωνητής και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής.
Οπως αναφέρει, η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή είναι ήρεμη, ωστόσο, όπως τονίζει, «το συλλαλητήριο διοργανώνεται και για να τονωθεί το ηθικό των πολιτών».

Στο κάλεσμα των φορέων -πάνω από 20-, που έχει αναρτηθεί και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αναφέρεται ότι αποτελούν προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό η σύλληψη και η κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

«Η συνεχιζόμενη κράτηση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Αγγελου και του λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς, που ζούμε στον ακριτικό Εβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γείτονα χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι Αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.

Φανή Χαρίση

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα