Πρόεδρος ξανά στο κόμμα της η Μαρίν Λεπέν

Με φιλοδοξία να «αποδαιμονοποιήσει» το κόμμα της, και με απώτερο στόχο να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας με ορίζοντα τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα, η Μαρίν Λεπέν άρχισε επισήμως χθες την τρίτη θητεία της στο τιμόνι του Εθνικού Μετώπου (FN). Ούσα η μόνη υποψήφια για τη διαδοχή της, επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, πρόεδρος του κόμματος, συγκεντρώνοντας σχεδόν το 100% των -επιστολικών- ψήφων στη διάρκεια του συνεδρίου του FN. Στο πλαίσιο των αλλαγών που στοχεύουν στη ριζική ανανέωση του κόμματος, εντάσσεται και η πρόταση της 49χρονης Λεπέν να αλλάξει το όνομα του κινήματος, με την ίδια να προκρίνει ως νέο όνομα το «Εθνικός Συναγερμός».

Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου εντάσσεται και το γεγονός πως αποφασίστηκε, με βάση το νέο καταστατικό, να καταργηθεί η «επίτιμη προεδρία». Κάτι που ουσιαστικά στερεί από τον πατέρα της Λεπέν τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.

Τίτλος που είχε δοθεί στον Ζαν-Μαρί Λεπέν για το γεγονός πως υπήρξε επικεφαλής του κόμματος επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011. Ωστόσο, λόγω των επανειλημμένων εμπρηστικών δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε ήδη αποκλειστεί από το κόμμα το 2015.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα