Δικαίωμα στο πόσιμο νερό!

Σύνδεση με την ΕΥΑΘ ζητεί ο Δήμος Δέλτα, την ώρα που οι κάτοικοι των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων ματώνουν οικονομικάΤην αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν πόσιμο νερό για την περιοχή τους δήλωσαν οι κάτοικοι των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων στην πρώτη σχετική συνάντηση που πραγματοποίησαν στο κοινοτικό κατάστημα Κυμίνων. 

«Η μη διάθεση πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης έχει μεγάλες συνέπειες στην ποιότητα ζωής μας, καθώς επιβαρύνεται η υγεία μας, ενώ παράλληλα επιβαρυνόμαστε οικονομικά» τόνισαν οι κάτοικοι, δηλώνοντας την αγανάκτησή τους που το ζήτημα παραμένει ανεπίλυτο επί δεκαετίες.
Οπως σημείωσαν, έχει αποδειχθεί ότι το νερό με αρσενικό είναι ανθυγιεινό ακόμη και για πλύσιμο και μπάνιο, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που παραπονιούνται για εξανθήματα και φαγούρα όταν έρχονται σε επαφή με το νερό του δικτύου.

Επιπλέον, κάποια νοικοκυριά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν νερό ούτε για πόση και μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καταναλώνουν ακατάλληλο νερό!

Στη συνάντηση, ενημερώνοντας σχετικά με τον σχεδιασμό του Δήμου Δέλτα για το θέμα του νερού, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κυμίνων Βασίλης Κατούνας είπε ότι σκοπός του δήμου είναι η σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ, όταν η εταιρία δημιουργήσει νέο αντλιοστάσιο στον Αλιάκμονα, εξέλιξη που αναμένεται σε δύο χρόνια από τώρα.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία δικτύου μεταφοράς του νερού από τον Αλιάκμονα έως την περιοχή.

Δέσμευση

Στο μεταξύ, ο κ. Κατούνας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες για τη λειτουργία των μονάδων εξυγίανσης νερού που υπάρχουν τόσο στα Κύμινα όσο και στα Νέα Μάλγαρα και τη Βραχιά, αν και, όπως τόνισε, το νερό από τα εξυγειαντήρια δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες στο δίκτυο, ιδίως το καλοκαίρι.

Οπως είπε, για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα θα πρέπει να τοποθετηθούν υδρόμετρα, τα οποία θα αυξήσουν το κόστος στον λογαριασμό της ύδρευσης. Σημαντικό πρόβλημα επίσης είναι η ύπαρξη bypass στο δίκτυο, δηλαδή παρακάμψεων μέσω των οποίων γίνεται σπατάλη νερού.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίλυση του ζητήματος δεν είναι ένα απλό ζήτημα, ωστόσο θεωρούμε ότι με την απαραίτητη βούληση και αποφασιστικότητα και με τη συνεργασία των κατοίκων μπορεί και πρέπει να επιλυθεί» ανέφερε στη συνάντηση εκ των διοργανωτών η Λία Παπαδράγκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα