Τέσσερις μπαλοθιές

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από τα Περιβόλια (0-4), με τον Γκαρθία να κατεβάζει εντεκάδα-έκπληξηΑπό τον
Χάρη Δάντση

«Οργωσε» τα Περιβόλια επικρατώντας 4-0 του ουραγού Πλατανιά και πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει την αυριανή εκδίκαση της έφεσης για την ποινή των -3 βαθμών που του έχει επιβληθεί σχετικά με όσα έγιναν κόντρα στην ΑΕΚ, έτσι ώστε να επιστρέψει (αν δικαιωθεί) στη μάχη του τίτλου.

Οι Ρομαό (14′), Μάριν (24′), Μιραλάς (35′ πέν.), Σισέ (58′) πέτυχαν τα γκολ των Πειραιωτών, που είχαν ένα πανεύκολο μεσημέρι στα Χανιά.

Εντεκάδα με μια μεγάλη έκπληξη και αρκετά… μηνύματα επέλεξε ο Οσκαρ Γκαρθία.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε τον Οφόε στον πάγκο και εκτός αποστολής τους Χατζισαφί, Ενγκελς και Πάρντο, που είχαν αγωνιστεί βασικοί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, έβγαλε από τη… ναφθαλίνη τον Αντρέ Μάρτινς. Μάλιστα, η ταυτόχρονη παρουσία του Πορτογάλου μέσου με τους Μάριν, Φορτούνη και Μιραλάς, που είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας, βοήθησε την ομάδα του Πειραιά στην κυκλοφορία. Ετσι λοιπόν οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ρομαό με προβολή, ύστερα από… τακουνάκι του Μάριν, άνοιξε το σκορ στο 14′, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γερμανός μεσοεπιθετικός διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Το 0-3 έκανε στο 35′ ο Μιραλάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από (αντικανονικό) μαρκάρισμα του Μαλσά.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Βέλγου επιθετικού στη δεύτερη θητεία του στο μεγάλο Λιμάνι.

Το τελικό 0-4, σε ένα παιχνίδι όπου ο Προτό χρειάστηκε να επέμβει πρώτη φορά στο 69′, διαμόρφωσε με καρφωτή κεφαλιά ο Σισέ, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ελαμπντελαουί.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου (46′ Πατράλης), Ντικαμονά, Ουές, Δημούτσος (46′ Κοροβέσης), Μάλσα, Πλιάτσικας (71′ Παπανικολάου), Ενσικουλού, Κασάλιτσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (66′ Ζιλέ), Φορτούνης (62′ Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (75′ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

—-

Ολο και πιο κοντά στο Γιουρόπα Λιγκ η Ξάνθη 

Βροντοφώναξαν «Ευρώπη» οι ακρίτες! Η Ξάνθη νίκησε τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια (1-0) και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της Σούπερ Λίγκας (35 βαθμοί), η οποία οδηγεί στα μπαράζ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι «πατούσαν» καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και δικαιώθηκαν στο 23΄, όταν ο Κάστρο (φωτό) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έπαιξε «σκυλίσια» άμυνα απέναντι στον Παναιτωλικό, που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά του έλειπε η… ουσία. Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε η κίνηση των οπαδών της Ξάνθης να χειροκροτήσουν τον τραυματία Αργκους, καθώς αποχωρούσε (83΄) με αμαξίδιο από το γήπεδο.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78΄ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58΄ Λουσέρο), Μπρίτο (73΄ Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (73΄ Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79΄ Γούλιαν), Μοράρ, Ντίας, Ρόσα, Ιταμπέλ (46΄ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

—-

Μένει ο Λεβαδειακός, ελπίζει η Λαμία (1-1)

Ο Λεβαδειακός μπορεί να προηγήθηκε στη Φθιώτιδα, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που ισοφάρισε σε 1-1 και έχασε μοναδικές ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή χωρίς να τα καταφέρει.

Με τον βαθμό αυτό η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ανέβηκε στους 24 και παραμένει σε απόσταση από την «ουρά», ενώ ο Λεβαδειακός εξασφαλίζει την παραμονή, δίχως να διεκδικεί κάτι παραπάνω με 30 πόντους.

Ο «συνήθης ύποπτος» Πέτρος Γιακουμάκης σημείωσε το 0-1. Υστερα από κάθετη πάσα του Γιουσούφ, ο Κρητικός φορ βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε άψογα και πέτυχε το 7ο φετινό τέρμα του.

Η Λαμία στο 39′ ισοφάρισε. Μία κούρσα του Τσούκαλου κατέληξε σε σουτ, ο Σωτηρίου έκανε κακό υπολογισμό και το 1-1 ήταν γεγονός.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεσή τους και στο 66′ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ (δοκάρι Αναστασόπουλος).

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (58′ Αναστασόπουλος), Ομο (81′ Αστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Βάντερσον, Μπούντνικ,Τσούκαλος (69′ Καραγιάννης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο (75′ Ζαραδούκας), Αντιλεού, Νιάς, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (83′ Νίκας), Σουμπίνιο (63′ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

—-

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στον «Ψηλορείτη»

Μπαλοθιά ανόδου! Επιασε κορυφή ο ΟΦΗ (ο Αρης αγωνίζεται σήμερα), καθώς επικράτησε με το αγαπημένο 3-0 των Τρικάλων. Αυτή ήταν η όγδοη σερί νίκη για τους Κρητικούς, οι οποίοι έκαναν ακόμα ένα βήμα προς την επιστροφή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Λεάλ, ύστερα από σέντρα του Μάνου, πέτυχε το 1-0 στο 5′, ενώ έως τέλος του ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Στο 59′ ο Λεάλ σημάδεψε το δοκάρι και στο 63′ από δικό του κόρνερ ο Βαφέας με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Στο 69′ ο Βαφέας και πάλι με σουτ έγραψε το τελικό 3-0. Στην τετράδα ανέβηκε η Δόξα Δράμας, μετά την επικράτηση με 2-0 επί της Καλλιθέας. Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: ΟΦΗ – Τρίκαλα 3-0, Δόξα Δράμας – Καλλιθέα 2-0, Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Πόντου 0-2, Παναιγιάλειος – Αιγινιακός 2-1, Πανσερραϊκός – Απόλλων Λάρισας 2-1, Βέροια – Αχαρναϊκός δ.δ., Αρης – Εργοτέλης (σήμερα 15.00), Σπάρτη – Καραϊσκάκης (αύριο 15.00), ΑΟΧ/Κισσαμικός – Παναχαϊκή (αύριο 15.00).

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα