Συναυλία που σπάει… καρδιές

Κορκολής – Πιοβάνι αύριο στο Μέγαρο για τα άπορα παιδιά με καρδιοπάθειεςΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Νικόλα Πιοβάνι και Στέφανος Κορκολής ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Οι δύο αγαπημένοι συνθέτες αύριο θα ερμηνεύσουν όλα τα γνωστά ορχηστρικά κομμάτια τους σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιδρύματος «Coeurs pour Tous Hellas» (Καρδιές για όλους).

Λίγο πριν από την αυριανή εκδήλωση, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Coeurs Pour Tous Hellas», Αννα Γριμάνη, μιλάει στη «δημοκρατία» για την ενδιαφέρουσα σύμπραξη των δύο σπουδαίων συνθετών, αλλά και για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της οργάνωσης, που έχει ως στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο στα άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

«Ελπίζουμε πως αυτήν τη φορά οι καρδιές των παιδιών θα χτυπήσουν πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά» εξηγεί στη «δημοκρατία» η κυρία Γριμάνη, τονίζοντας πως η πρόταση στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη, έναν από τους σημαντικότερους του μουσικού στερεώματος, έγινε τόσο από το ίδρυμα όσο και από τον Ελληνα δημιουργό. «Νομίζω πως ο Νικόλα Πιοβάνι πείσθηκε όχι μόνο επειδή εκτιμά πολύ το έργο του Στέφανου Κορκολή, αλλά και γιατί διερεύνησε τους σκοπούς της οργάνωσης. Εδώ πρέπει να σας πω ότι ο κ. Κορκολής μάς έχει στηρίξει πολύ από την πρώτη στιγμή και διατηρούμε μια βαθιά και ουσιαστική σχέση εδώ και χρόνια».

Ορχηστρικά κομμάτια

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει τα καλύτερα ορχηστρικά κομμάτια και των δύο δημιουργών. Μάλιστα, ο βραβευμένος με Οσκαρ συνθέτης για τη μουσική που έγραψε για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι (1998) θα είναι εκείνος που θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Αντιστοίχως, όταν ο Στέφανος Κορκολής θα βρίσκεται στο πιάνο τη μουσική διεύθυνση της εκδήλωσης θα κάνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

«Ο κόσμος πραγματικά έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και δείχνει ενδιαφέρον για τη βραδιά» σημειώνει η κυρία Γριμάνη, συμπληρώνοντας: «Η προσδοκία μας είναι αυτή η συναυλία να έχει μια συνέχεια, να ταξιδέψει ακόμη και στην Ιταλία. Πρόκειται για δύο συνθέτες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό δεν φοβηθήκαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια μεγαλειώδη συναυλία».

• Info: Η συναυλία της οργάνωσης «Coeurs pour tous Hellas» θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα). Ωρα έναρξης: 20.30.

Η οργάνωση του Αυξέντιου Καλαγκού

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός «Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για όλους» συστάθηκε στην Αθήνα το 2015, με στόχο να προσφέρει βοήθεια σε άπορα και ανασφάλιστα παιδιά που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια. Αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος «Coeurs pour Tous», που ιδρύθηκε το 1998 στη Γενεύη από τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό. Οπως επισημαίνει η κυρία Αννα Γριμάνη, από το 2015 έως και σήμερα το ίδρυμα έχει υποστηρίξει οικονομικά 89 άπορα παιδιά που αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση. «Νομίζω πως μια τέτοια σύμπραξη δύο τόσο σημαντικών καλλιτεχνών θα βοηθήσει πολύ στη διάχυση του έργου της οργάνωσης, έτσι ώστε ακόμη και εκείνοι που δεν γνωρίζουν να έχουν την ευκαιρία να το μάθουν. Η φήμη και το κύρος δύο τέτοιων προσώπων σίγουρα απογειώνουν τον θεσμό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα