Κομματικά δανεικά παραμένουν αγύριστα

Λεφτά υπάρχουν, αλλά στις τσέπες αυτών που δεν νομιμοποιούνται να τα έχουν και τα έχουν αφαιρέσει από τους νόμιμους κατόχους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα διοχέτευσης χρημάτων του λαού στις τσέπες άλλων, αεριτζήδων, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Επί σειρά
ετών οι τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, δάνειζαν τα κόμματα. Τα περισσότερα δόθηκαν έτσι, «αέρα». Χωρίς εγγυήσεις άλλες, εκτός από τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις που θεωρούσαν δεδομένες ότι θα λαμβάνουν τα κομματικά «μαντριά».

Τα ποσοστά των κομμάτων έπεσαν και τα δάνεια κοκκίνισαν. Αν δεν τα πληρώσουν εκείνοι που τα πήραν (κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.), ο λογαριασμός θα πάει για ακόμη μια φορά στα συνήθη κορόιδα, στους φορολογουμένους πολίτες!

Ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μίλησε σχετικά με την ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων που παραμένουν ανεξόφλητα και τόνισε: «Πρόκειται για τα δανεικά κι αγύριστα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που, ενώ δανείστηκαν ένα «καράβι» ευρώ, σήμερα οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς σεβασμό και αποφεύγουν να γυρίσουν πίσω τα περίπου 280.000.000 ευρώ που πήραν χαριστικά από τις συστημικές τράπεζες. Ακόμα και από την Τράπεζα των Αγροτών».

Σε μια
εποχή που δεν περισσεύει σεντ ούτε για γάζες στα νοσοκομεία, η επιστροφή των δανεικών και μέχρι τώρα αγύριστων από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι το μείζον ζήτημα. Ομως υπάρχει και το αμιγώς νομικό. Ποιοι διευθυντές και λοιπά τραπεζικά στελέχη τα ενέκριναν; Με ποιο σκεπτικό και εγγυήσεις;

Ποιοι
ήταν οι υπεύθυνοι των κομμάτων που υπέγραφαν τα έγγραφα για τη σύναψη των δανείων; Ολοι οι προαναφερθέντες δεν φέρουν ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις τους;

Ακόμα
κι αν γλιτώσουν τις ποινικές επιπλοκές, δεν θα τους αναγνωριστεί αστική ευθύνη; Δεν θα τους καταλογιστούν τα ποσά των δανείων για να πληρώσουν κι αυτοί ένα μέρος από τα… σπασμένα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα