Καμπανάκι για αγροτικές επιδοτήσεις

Κινδυνεύουν και να μην μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω δασικών χαρτώνΚαμπανάκι κινδύνου για τις κοινοτικές επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών σε 13 νομούς της χώρας, λόγω των δασικών χαρτών, χτυπάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οσοι εκμεταλλεύονται αγροτεμάχια τα οποία στους δασικούς χάρτες είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά έχουν ειδοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες που θα τους επιτρέψουν να διασφαλίσουν τις καλλιέργειες και τις επιδοτήσεις τους. 

Αν δεν το κάνουν έως τις 15 Μαΐου 2018, οι εκτάσεις τους θα θεωρηθούν δασικές, δεν θα μπορούν να καλλιεργηθούν, ενώ αυτομάτως θα χαθούν και οι επιδοτήσεις για αυτές. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λοιπόν, καλεί χιλιάδες παραγωγούς να ελέγξουν αν τα αγροτεμάχια που επιθυμούν να δηλώσουν για την καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων έτους 2018 εμπλέκονται χωρικά σε περιπτώσεις δασικών χαρτών.

Ηδη έχει σταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα στους παραγωγούς για το εάν υπάρχουν επικαλύψεις αγροτεμαχίου ή αγροτεμαχίων καλλιεργειών με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες στους νομούς Αρκαδίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Φλώρινας και Χανίων.

Για τα αγροτεμάχια που αποτυπώνονται ως δασικά οι αγρότες πρέπει εντός του επόμενου διμήνου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ανάλογα με την κατηγορία του δασικού χάρτη όπου εντάσσονται. Μπορούν να υποβάλουν ατελώς αίτηση για την υπαγωγή σε προφανές σφάλμα του δασικού χάρτη, όπως για παράδειγμα τον χαρακτηρισμό ως δάσους ανέκαθεν γεωργικής καλλιέργειας, λόγω αδιαμφισβήτητου σφάλματος στη φωτοερμηνεία. Οποιος πάλι αμφισβητεί την αποτύπωση της έκτασής του μπορεί να υποβάλει αντίρρηση πληρώνοντας το ανάλογο τέλος.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η τήρηση της παραπάνω διαδικασίας συμβάλλει στην ομαλή καταβολή των δικαιούμενων κοινοτικών ενισχύσεων για κάθε δικαιούχο. Η αίτηση υποβάλλεται είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου είτε απευθείας στη Διεύθυνση Δασών της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα