ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… ΣΩΤΗΡΕΣ

Οι ύμνοι από τον Τζ. Μπους Jr για την «αναχαίτιση» του κομμουνισμούΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Μιλώντας ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ στους Δελφούς, είπε ότι «οι ΗΠΑ φοβούνται την επιρροή της Ρωσίας στα Βαλκάνια» (σημ.: μάλλον δεν φοβούνται την επιρροή της στο… Ακούγιου της Τουρκίας ή στη Σινώπη!). Και τόνισε ότι «η φιλία Ελλάδος και ΗΠΑ επιβάλλει να είναι η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και στον δυτικό κόσμο».

Ομως, όπως έχουμε ήδη επισημάνει (βλ. «δημοκρατία» 27/2/18, σελ. 12) αδυσώπητα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι η Τουρκία ουδέποτε εργάστηκε υπέρ της Δύσεως! Κι αυτό, σε δραματική αντίφαση προς όσα σχετικώς έχει πράξει η Ελλάδα! Η Τουρκία απλώς υπέκλεπτε τη φιλία της Δύσεως για την εξυπηρέτηση δικών της στόχων. Και μόνο η πλήρης απουσία της από τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επειδή εξαρτούσε από την κάθοδο των ναζί στη Βαλκανική την ικανοποίηση στόχων της στο Αιγαίο (ένθ’ ανωτ. βλ. σχετική παραπομπή…) θα ήταν υπεραρκετή για να δείξει τι ακριβώς εννοούμε!

Ομως, σήμερα, ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ακόμη δύο στοιχεία: Ενα συνδεδεμένο με τον ανασκολοπισμό και την εξαφάνιση των δυτικότερων πληθυσμών των μικρασιατικών εδαφών, δηλαδή των ελληνικών πληθυσμών της Σμύρνης και της Ιωνίας. (Παρεμπιπτόντως: Μα, καλά, όταν κάθε λίγο ο Ερντογάν αναφέρεται στους «Γιουνάν», δηλαδή στους Ιωνες, ως εάν πρόκειται περί… αποβρασμάτων χύτρας βαριάς ισλαμικής κουζίνας, οι Αμερικανοί το ακούνε αυτό, τάχα, ως… «συμμαχικό προς τον δυτικό κόσμο»; Προφανώς τ’ αυτιά τους θέλουν καλό καθάρισμα!) Και ένα στοιχείο πολύ πιο πρόσφατο, αλλά, εξ όσων γνωρίζουμε, ολοτελώς ασχολίαστο στον ελληνικό Τύπο. Το πρώτο στοιχείο του σημερινού μας σημειώματος αφορά τα απομνημονεύματα του Γεν. Προξένου των ΗΠΑ στη Σμύρνη Τζ. Χόρτον, όταν έγιναν η πυρπόληση και η καταστροφή της μεγάλης ελληνικής πόλης το 1922. Διεκτραγωδώντας τις θηριωδίες των Τούρκων ο Αμερικανός πρόξενος φθάνει να τους χαρακτηρίζει «μάστιγα»!

Διερωτώμαι εάν ο κ. Τζ. Πάιατ έχει διαβάσει το σχετικό κείμενο του αείμνηστου συναδέλφου του… Και το δεύτερο: Περιοδεύοντας ο… οξυνούστατος πρόεδρος της Αμερικής Τζορτζ Μπους Τζούνιορ τον πλανήτη έφτασε κάποια στιγμή στην Αγκυρα. Τον υποδέχτηκαν πομπωδώς οι Τούρκοι, τον τάισαν, τον κανάκεψαν. Και ανταποκρίθηκε… δεόντως. Ξέρετε τι τους είπε; «Οι Αμερικανοί είμαστε ευγνώμονες σε σας τους Τούρκους, διότι… σώσατε τον δυτικό κόσμο από τον… κομμουνισμό»!

Το άκουσα, αναγνώστη μου, ιδίοις ωσί στην τηλεόραση και μου έχει μείνει εγχάρακτο ως τραύμα (από… κατσαβίδι!) στο μυαλό! Τώρα, πού το βρήκε η… προεδράρα, ότι οι Τούρκοι έσωσαν τον δυτικό κόσμο από τον κομμουνισμό, το ψάχνω ακόμα! Εκτός αν εννοούσε ότι το Ισλάμ, ως ιδιότυπη δικτατορία, δεν έχει ανάγκη υπερκάλυψης από άλλα ολοκληρωτικά συστήματα!

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα