«Εμβληματική η ίδρυση του ΑΕΙ Δ. Αττικής»

«Σε μια από τις πιο αδικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου»Με το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο Αλέξης Τσίπρας «απάντησε» στις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη περιοχή και, μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος και του Δήμου Αιγάλεω, χαρακτήρισε «εμβληματική» την ίδρυσή του. 

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εμμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν άρεσε «σε αυτούς που θεωρούν ότι η γνώση, η έρευνα, η ακαδημαϊκή εξέλιξη οφείλουν να υπόκεινται σε ταξικούς διαχωρισμούς.

Σε αυτούς που θεωρούν ότι η εκπαίδευση συγκροτεί έναν μικρόκοσμο της αγοράς», και ανέφερε ότι η διαμόρφωση του νέου πανεπιστημίου έγινε με γνώμονα ακαδημαϊκά κριτήρια, με μέριμνα για την υπάρχουσα εργαστηριακή ή κτιριακή επένδυση, το εργασιακό καθεστώς του προσωπικού των ιδρυμάτων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής γίνεται «σε μια από τις πλέον αδικημένες περιοχές της Αττικής» με τρόπο «αναπτυξιακό, κοινωνικό και ακαδημαϊκό», καθώς, όπως είπε, «αποτελεί παρακαταθήκη και σπόρο ανάπτυξης του πολυτιμότερου αγαθού» που είναι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, ενώ πρόσθεσε ότι «αποτελεί μία ακόμα τομή στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των ταξικών διαχωρισμών και θα συνδράμει στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε όσους «κόπτονται» για τους αποφοίτους των ΤΕΙ, αντιδρώντας στο εγχείρημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ότι «με δική τους ευθύνη» πολλές γενιές αποφοίτων των ΤΕΙ δεν είχαν θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε ειδικές επιτροπές «για να θεραπεύσει άλλη μία στρέβλωση, που ταλαιπωρεί τους αποφοίτους των ΤΕΙ».

Από το Αιγάλεω ο Αλ. Τσίπρας «υπενθύμισε» ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, «τα στελέχη της οποίας επαίρονται για την αριστεία», είχε καταργήσει τη δυνατότητα των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. να εισάγονται στα πανεπιστήμια. Σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση επειδή δεν πιστεύει «στις δήθεν πεφωτισμένες ελίτ που κινδυνεύουν από την επαφή με τη λεγόμενη κατά άλλους “αδαή πλειοψηφία”, επαναφέρουμε τη δυνατότητα εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα