Μήνυμα «εθνικής γραμμής» από ΗΠΑ

Ο Κυριάκος άφησε στην… Αθήνα τις  αντιπολιτευτικές «κορόνες» για την ένταση με την Τουρκία και τα ΣκόπιαΜήνυμα εγρήγορσης και εθνικής ενότητας όλου του Ελληνισμού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες βαίνουν κλιμακούμενες, έστειλε από τη Βοστόνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας σε αυτή τη συγκυρία μέσω της ενίσχυσης των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., και προς αυτή την κατεύθυνση ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική ομογένεια. 

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελληνική Ηχώ και προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι φερέγγυος, σοβαρός, αξιόπιστος και σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να πω ότι αυτή είναι μια πολιτική που υπηρέτησε και η σημερινή κυβέρνηση».

Για την ενέργεια

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «επιβάλλεται να γίνουμε ενεργειακός παίκτης, διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ενεργειακό σταυροδρόμι και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».
Σε μια εποχή όπου η Τουρκία γίνεται «νευρική και απρόβλεπτη», ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι απαιτούνται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ασκούμε λελογισμένη και υπεύθυνη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρέπει να καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ.
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα φειδωλός, λέγοντας ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων και των Ελλήνων της Διασποράς στα ζητήματα της εθνικής μας ταυτότητας», ενώ απέφυγε από αμερικανικού εδάφους να ασκήσει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις θέσεις του για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ σε ό,τι αφορά την ψήφο των ομογενών κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θέλει να σας δώσει το δικαίωμα της ψήφου», επειδή «θεωρεί ότι δεν τους βολεύει αυτό κομματικά. Δεν είναι δυνατόν σήμερα οι ομογενείς να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους και αυτό να μη συμβαίνει στην Ελλάδα» είπε και δεσμεύτηκε ότι με δική του κυβέρνηση το θέμα θα επιλυθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα