Αστειότητες Κατρούγκαλου για τoυς στρατιωτικούς

Η κυβέρνηση εμμένει στη γραμμή της υποβάθμισης του θέματος της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θα παρατείνει όσο μπορεί την κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Η δήλωση, μάλιστα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου πως «αν επιχειρήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Ελληνες στρατιωτικούς, θα το πληρώσει η Τουρκία σε μεγάλη αιμορραγία διπλωματικού κύρους», μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί και σε έναν βαθμό επικίνδυνη, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική.

«Είναι μια περίοδος που όχι απλώς η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα, αλλά και απομονώνεται από διεθνή παραδοσιακά της στηρίγματα. Εμείς δεν πρέπει να συμβάλουμε στην κλιμάκωση της έντασης, στέλνοντας όμως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος, για να προσθέσει, προκαλώντας απογοήτευση, ότι «αν επιχειρήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Ελληνες στρατιωτικούς, θα το πληρώσει η Τουρκία σε μεγάλη αιμορραγία διπλωματικού κύρους. Και τότε θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε».

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η κυβέρνηση δέχτηκε ακόμη μία επίθεση από τη Ν.Δ., με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη να επισημαίνει την αδυναμία της να παρέμβει και ζητώντας να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας «αν επιμένει ότι πρόκειται για ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο ή αν οι δύο αξιωματικοί είναι όμηροι της Τουρκίας».

Σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών, ο Θ. Πάγκαλος είπε πως το ζήτημα έπρεπε να λυθεί επί τόπου, αλλά απελευθερώθηκαν τα πιο κτηνώδη ένστικτα των Τούρκων, έκανε λόγο για διπλή γλώσσα στο επίπεδο της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο εθνικιστή και νταή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα