«Νέο ΠΑΣΟΚ» και με… νέες γκρίνιες

Νέες γκρίνιες εκδηλώνονται στο Κίνημα Αλλαγής, στο εσωτερικό του οποίου, λίγα 24ωρα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο, το κλίμα είναι βαρύ και οι ισορροπίες εξαιρετικά εύθραυστες. Μία από τις αφορμές ήταν η χθεσινή επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αγνοία της Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως και άλλα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε χθες, άσκησαν κριτική στον επικεφαλής του Ποταμιού για τη στάση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε από τα μέλη του συμβουλίου ότι θα ήταν προτιμότερο να μη γινόταν η συνάντηση, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, που είναι το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκπέμπονται μηνύματα που προκαλούν σύγχυση.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε γράψει στο twitter ότι «και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους;»
Στο πολιτικό συμβούλιο συζητήθηκε και ο τρόπος εκλογής των βασικών οργάνων του κινήματος, όπως η κεντρική επιτροπή. Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν είτε την καθολική εκλογή των μελών της επιτροπής με συμφωνία ενός ελάχιστου ποσοστού (5%-6%) εκπροσώπησης για κάθε κόμμα και 1% για τις κινήσεις είτε -με ομόφωνη απόφαση από το Π.Σ.- ορισμό των μελών και επικύρωση από το συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε την καθολική ψηφοφορία με λίστες από τα κόμματα για όλα τα μέλη της Κ.Ε., με συμφωνημένο ποσοστό εκπροσώπησης. Είναι κατανοητό, λένε συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, το αίτημα για όσμωση και εκπροσώπηση όλων των εμπλεκομένων και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόθεση καπελώματος. «Δεν είναι αυτό το μήνυμα των μελών» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Καμίνης τασσόταν, εμμέσως, κατά οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα