Σαββίδης: «Ζητάω συγγνώμη»!

Ο Σαββίδης απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του και τόνισε ότι η οικογένειά του και ο ίδιος είναι «όμηροι του άρρωστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου»Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Εστω και με δύο ημέρες καθυστέρηση, ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» υποστήριξε πως ήταν λάθος του η εισβολή του, τονίζοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Ελληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που έγινε.

Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η συναισθηματική αντίδρασή μου έχει προκληθεί από τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), τη διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δύο ομάδων.

Πιστέψτε με, δεν είχα κανέναν σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένειά μου όσο και οι συνάδελφοί μου βρεθήκαμε όμηροι του τελείως άρρωστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.
Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη»​​.

Νέα έρευνα

Από εκεί και πέρα, μετά την παραλαβή της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας διέταξε νέα έρευνα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.
Η νέα έρευνα από τη Δικαιοσύνη ανατέθηκε ήδη στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσσου, η οποία ήταν παρούσα στην Τούμπα την Κυριακή.
Τέλος, η έκθεση της Αστυνομίας περιγράφει όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς και τι ακολούθησε μετά το γκολ του Βαρέλα αλλά και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και όλες τις κινήσεις του εντός γηπέδου.

O Γ. Σαββίδης και ο… 18χρονος

Ο Γ. Σαββίδης απάντησε χθες στην απορία του υφυπουργού Αθλητισμού για το τι θα πει ένας νέος 18 ετών βλέποντας τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας: «Κύριε Βασιλειάδη, μου επιτρέπετε να σας βοηθήσω με το τι να απαντήσετε στον 18άρη που βλέπει τον πρόεδρό του να κάνει “μπούκα”: Παιδί μου, είσαι στην ηλικία όπου όλοι έχουν δικαίωμα στην επιτυχία και στο όνειρο, και αυτά κάθε χρόνο σ’ τα γκρεμίζουν… Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν, γιατί έτσι γουστάρουν, γιατί σε φοβούνται, σε τρέμουν! Εσύ, λοιπόν, παιδί μου ή θα πάψεις να ασχολείσαι ή θα πάρεις την ομάδα σου και θα φύγεις, μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση… Διαλέγεις και παίρνεις. ΥΓ.: «Παιδί μου, επίσης μη με ρωτήσεις γιατί τα ναρκωτικά που είναι παράνομα και ένα πλοίο μεγάλο που είχε πολλά από αυτά μέσα δεν έχουν βρει ακόμα τον ένοχο… Εκεί θα σε βοηθήσει ο κ. Βασιλειάδης!». Τέλος, συνάντηση με τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ είχε ο Ιβάν Σαββίδης!

Φίλης: «Η κυβέρνηση έχει καθήκον να κόψει αυτόν τον ομφάλιο λώρο»

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στην Τούμπα, με τον Νίκο Φίλη να εξαπολύει βολές με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη σήψη στο ποδόσφαιρο, καθώς και την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.
Ο κ. Φίλης πρότεινε την καθιέρωση ασυμβίβαστου για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αθλητικών ομάδων, τόνισε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έπρεπε να συλληφθεί από την πρώτη στιγμή και τάχθηκε κατά της διακοπής του πρωταθλήματος.

«Μια αριστερή κυβέρνηση έχει καθήκον να κόψει αυτόν τον ομφάλιο λώρο. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι “νονοί” στον χώρο του ποδοσφαίρου να είναι ταυτοχρόνως και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, να κάνουν ανοιχτά πολιτικό παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει με ποιους. Πρέπει το νυστέρι να μπει πολύ βαθιά» είπε, δείχνοντας εμμέσως το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο μέχρι πρότινος διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Πόντιο επιχειρηματία.

Οσον αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο πρώην υπουργός διαχώρισε τη θέση του υποστηρίζοντας ότι «κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες με κίνδυνο να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και να διασωθούν οι “νονοί” του ποδοσφαίρου σε βάρος του αθλητισμού».

Απευθυνόμενος δε στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη, μιλώντας ουσιαστικά εξ ονόματος του κομματικού μηχανισμού, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρό έλεγχο του διακινούμενου μαύρου χρήματος, στη διάλυση των οπαδικών στρατών και να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο οι εμπλεκόμενοι σε παράνομους στοιχηματισμούς ή άλλες εγκληματικές δράσεις, όπως το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών.

«Ο κ. Σαββίδης έπρεπε να είχε συλληφθεί πάραυτα» υποστήριξε και η Ελένη Αυλωνίτου. «Δεν μπαίνει κάποιος στο γήπεδο οπλισμένος. Αν θέλει να κάνει σκοποβολή ο χώρος του γηπέδου δεν είναι προπονητήριο. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε ενεργοποιήσει τις Αρχές να τον συλλάβουν» τόνισε.

«Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει μία κατάσταση, την οποία οι χούλιγκαν της γραβάτας έχουν επιβάλει στο ποδόσφαιρο και γενικότερα και στην πολιτική και στα ΜΜΕ» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Δουζίνας.

«Η διακοπή ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει»

Την αντίθεσή του στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να διακόψει το πρωτάθλημα εξέφρασε στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί του ο Γιώργος Στράτος (φωτό). Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κατά την έξοδό του από το υπουργείο δήλωσε: «Η διακοπή του πρωταθλήματος ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και θέτει σε τεράστια διακινδύνευση όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέραν των οικονομικών συνεπειών σε όλες τις ομάδες. Υφίσταται νόμος, υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν αρμόδια όργανα για να καταλογίσουν ευθύνες, και αυτή είναι η δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, πάντα εναρμονισμένο με τους διεθνείς κανονισμούς, εμείς θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις». Και πρόσθεσε: «Δεν τίθεται κανένα θέμα διάστασης απόψεων. Καταθέσαμε την άποψη του συνόλου των μελών μας. Θεωρούμε πως η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα και, αντίθετα, οδηγεί σε οπισθοδρόμηση από τον ευκταίο σκοπό, και ζητήσαμε την ταχύτατη επανέναρξη των πρωταθλημάτων».
Η διοργανώτρια Αρχή με επιστολή της στον κ. Βασιλειάδη επισημαίνει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αφού έπεται το Μουντιάλ και πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Επίσης, αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στα μέσα της περιόδου, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

«Βλέπει» και τους «big4» ο Βασιλειάδης 

Συνάντηση και με τους «big4» θα έχει ο Γιώργος Βασιλειάδης (φωτό)! Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά τη σημερινή συνάντηση με τους προέδρους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, προτίθεται την ερχόμενη εβδομάδα να κάνει συνάντηση και με τους τέσσερις μεγάλους. Αποφάσισε να αφήσει τελευταίους τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αφού θεωρεί τη συνάντηση ιδιαίτερα δύσκολη. Στο παρελθόν οι όποιες συναντήσεις του με τους μεγάλους είχαν εντάσεις και δεν είχαν αποφέρει αποτελέσματα ουσίας. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισε να καλέσει για σήμερα, στις 5 μ.μ. τους: Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο Αθηνών, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ την ίδια ώρα (5 μ.μ.) την Πέμπτη (15/3/18) τις ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Λαμίας, Αθλητική Ενωση Λάρισας, ΑΟΚ και Λεβαδειακός.
Μάλιστα ο Βασιλειάδης τόνισε: «Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί».

ΠΑΟ: Δεν κάνει πίσω ο Γιαννακόπουλος

Δεν πτοείται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (φωτό)! Ούτε από τη διακοπή του πρωταθλήματος, ούτε όμως και το ότι η άδεια συμμετοχής του Παναθηναϊκού στον νέο μαραθώνιο της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται στον… αέρα. Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ Athens Alive και «τρέχει» για τη δημιουργία ενός ενιαίου και μεγάλου Παναθηναϊκού. Μέχρι που να έχει κάτι χειροπιαστό, ωστόσο, δύσκολα ο Γιαννακόπουλος θα ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του. Το σίγουρο είναι πως κάνει ό,τι μπορεί για να υλοποιηθεί το πλάνο του.
Μέχρι τότε υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Σήμερα, εξάλλου, εκδικάζονται οι υποθέσεις των Βέμερ (η πιο δύσκολη απ’ όλες), Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ. Ο Αντονί Μουνιέ μιλώντας στην «Equipe» για τη διακοπή του πρωταθλήματος ανέφερε: «Είναι κρίμα να σταματήσει το πρωτάθλημα, αντί να επικεντρωθούν στην ομάδα που δημιούργησε το πρόβλημα. Γιατί αυτό τιμωρεί όλους τους άλλους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τιμωρηθούν οι άλλες ομάδες και να τις εμποδίσουν να παίξουν. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν σκληρές ποινές στον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα, έκαναν καλή σεζόν και οι πιθανότητές τους έχουν ελαττωθεί. Οι παίκτες δεν φταίνε σε τίποτα».
Για τις 20 Μαρτίου προγραμματίστηκε η εγχείρηση του Ομρι Αλτμαν στο Ισραήλ μετά τη ρήξη χιαστού που έχει υποστεί.

«Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε»

Οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα ήθους στο άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό φαίνεται ακόμα μια φορά από το ξεχωριστό μήνυμα (για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας) που έστειλε ο Γιώργος Γιακουμάκης. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Instagram ανέβασε φωτογραφία του από το Καραϊσκάκη, όπου αγκαλιάζει τον Λεονάρντο Κούτρη, γράφοντας: «Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε»!
Από εκεί και πέρα, ο Ογκνιεν Βράνιες υποστήριξε ότι αυτά που έζησε στην Τούμπα δεν τα έχει ξαναζήσει στην καριέρα του. Μιλώντας στην «Telegraf» της Σερβίας τόνισε: «Υπήρχε μεγάλη ένταση στο τέλος. Μείναμε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο στάδιο, γιατί έξω από αυτό ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο στην καριέρα μου. Ο πρόεδρός τους κουβαλούσε όπλο. Παρ’ όλα αυτά, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα γίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό μέσα στο γήπεδο, γιατί υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη. Την επόμενη μέρα επιστρέψαμε στην Αθήνα, γιατί ολόκληρη η Θεσσαλονίκη ήταν αποκλεισμένη λόγω των γεγονότων του αγώνα. Αν και τώρα δεν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, τότε δεν αξίζει να παίζεις σε αυτό το πρωτάθλημα, διότι προφανώς και θα κάνουν ό,τι θέλουν. Ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ για τον ΠΑΟΚ δύο ώρες μετά. Τώρα η UEFA παίρνει την κατάσταση στα χέρια της για να επιλύσει την κατάσταση» κατέληξε ο Βόσνιος στόπερ.

Αναμονή για την έφεση του Ολυμπιακού 

Απορίες προκάλεσε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού η μη γνωστοποίηση της απόφασης της έφεσης που έχει καταθέσει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για την ποινή των -3 βαθμών που της είχε επιβληθεί σχετικά με τα γεγονότα κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες καταθέτοντας χθες τα υπομνήματά τους, ωστόσο η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν δείχνει να βιάζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο έως την Παρασκευή θα γίνει γνωστό αν θα επιστραφούν οι 3 βαθμοί στον πειραϊκό σύλλογο.
Σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, παίκτες και Οσκαρ Γκαρθία είναι αντίθετοι, κάτι που εκφράστηκε επίσημα και από τη διοίκηση. Οπως αντίθετοι είναι όλοι στον Πειραιά όσον αφορά ενδεχόμενο Grexit.
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που εργάζεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, μίλησε σχετικά στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cope υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μία σύγχυση. Αυτά που συμβαίνουν δεν είναι καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίζαμε στην Κρήτη (στο ματς Κ20 του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό) και ξεκινήσαμε να βλέπουμε όσα γίνονταν στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ – ΑΕΚ όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο. Μας άφησαν έντρομους όσα συνέβησαν».
Στο μεταξύ, η Μπράγκα απέκτησε από τον Ολυμπιακό τα δικαιώματα του Μπρούνο Βιάνα δίνοντας τη ρήτρα αγοράς, ύψους 3.000.000 ευρώ. Μέρος των χρημάτων (750.000 ευρώ) θα μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κρουζέιρο, που διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης του Βραζιλιάνου στόπερ.

Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα