Θερμαϊκός: Ξέσπασε «εμφύλιος» με αγωγές για την καθαριότητα

Η είσοδος του ιδιώτη στα απορρίμματα του δήμου πυροδότησε την αντίδραση εργαζομένων, αντιπολίτευσηςΡεπορτάζΒαγγέλης Στολάκης

Η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών έφερε τον «πόλεμο» στον Δήμο Θερμαϊκού. Ο πρόεδρος των εργαζομένων κατηγορεί τον δήμαρχο πως αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει καμία υπηρεσία, η αντιπολίτευση εκτιμά ότι οι ενέργειες της διοίκησης αυξάνουν το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων και ο δήμαρχος συνιστά… υπομονή. Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ διοίκησης, αντιπολίτευσης και εργαζομένων ενισχύουν εξώδικα και αγωγές, την ώρα που οι εικόνες των ξεχειλισμένων κάδων στον πιο τουριστικό δήμο του νομού καλά κρατούν.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού, Πέτρος Πετρίδης, «αν και κάναμε αγώνες ώστε να πετύχουμε να κατατεθεί νόμος που να επιτρέπει την πρόσληψη εργαζομένων, η διοίκηση επιμένει να αναθέτει σε ιδιώτη την καθαριότητα». Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, ο δήμος αναμένεται να πληρώσει περίπου 3.000.000 ευρώ σε εργολάβο μέσα σε δύο χρόνια.

«Εάν αυτά τα χρήματα δίνονταν για να αγοραστούν οχήματα και να προσληφθούν υπάλληλοι, ο δήμος θα ήταν πεντακάθαρος» σχολιάζει ο κ. Πετρίδης. «Ο δήμαρχος επικαλείται αυξημένες ανάγκες. Η πρόταση του ιδιώτη είναι υπερκοστολογημένη κατά 1.000.000 ευρώ. Εμείς προτείναμε να αγοραστούν νέα οχήματα με leasing» συμπληρώνει.

Οι σχέσεις Πετρίδη – Μαυρομάτη είναι τεταμένες από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την απόφαση του δημάρχου να στείλει εξώδικο στον πρόεδρο των εργαζομένων και να καταθέσει σε βάρος του αγωγή, αξιώνοντας 50.000 ευρώ για δηλώσεις που έκανε ο πρώτος σε ΜΜΕ που ο δεύτερος θεώρησε ότι τον θίγουν.

«Δεν τους έφερα εγώ»

«Οφειλα να το κάνω για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου» απαντά ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης. «Εγώ βρήκα τους ιδιώτες στην υπηρεσία καθαριότητας, δεν τους έφερα. Μάλιστα κατάφερα να μειώσω το συνολικό ποσό που πλήρωνε ο δήμος στο μισό. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες αγοράζουμε οχήματα και μόλις αποκτήσουμε ικανό στόλο απορριμματοφόρων θα απομακρύνουμε τους ιδιώτες» ισχυρίζεται ο κ. Μαυρομάτης.

«Τι αντικείμενο θα έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, εάν την καθαριότητα την πραγματοποιούν οι ιδιώτες;» σχολιάζει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαμασλής.
Σημειώνεται πως σήμερα στον Δήμο Θερμαϊκού απασχολούνται περίπου 200 υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα