Μεγάλες κρίσεις, μικροί πολιτικοί

Στις κρίσεις αναδεικνύονται τα προτερήματα και αποκαλύπτονται τα προβλήματα προσώπων, συλλογικοτήτων, δομών, θεσμών και καταστάσεων. Τα έκτακτα περιστατικά, το απρόσμενο και οι δυσκολίες φέρνουν στο φως αλήθειες που δύσκολα θα τις αντιλαμβανόμασταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ετσι και η υπόθεση της αιχμαλωσίας των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους και η παράταση της δοκιμασίας τους από το κράτος-μαφία, με το οποίο -δυστυχώς- συνορεύουμε, δείχνουν πού ακριβώς βρισκόμαστε όσον αφορά το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού.

Ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ανασύρθηκε από την πολιτική αχρησία για να παίξει τον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης, δεν έχει πάψει από την πρώτη κιόλας ημέρα στο υπουργείο να εκθέτει και τον εαυτό του και τη χώρα. Ενώ η Ελλάδα (ειδικά σε τέτοιες περιστάσεις) πρέπει να εμφανίζεται και να είναι ενωμένη, ο κ. Κουβέλης, με τη στάση του, δείχνει ότι προτιμά τα επικοινωνιακά τερτίπια από τη βουβή και την αποδοτική εργασία και, επίσης, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχει ρήγμα ακόμα και εντός της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του προς τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι «υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν τον σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς». Ουσιαστικά, με αυτά τα λόγια έκανε μια γενναιόδωρη «εξυπηρέτηση» προς την Τουρκία και διαφοροποιήθηκε ευθέως από τον προϊστάμενό του, τον υπουργό Πάνο Καμμένο.

Αν ο κ. Κουβέλης έχει αντιρρήσεις προς την πολιτική που ασκεί το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δεν έχει παρά να παραιτηθεί. Η αποστολή του, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι να εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να εκτελεί καθήκοντα πανελίστα – σχολιαστή των εξελίξεων.

Και μαζί με τον κ. Κουβέλη, και οι ευρωβουλευτές που θυμήθηκαν έπειτα από δύο εβδομάδες ότι οι Τούρκοι έχουν αιχμαλωτίσει δύο συμπολίτες μας. Μόλις χθες προθυμοποιήθηκαν οι καλοπληρωμένοι Ελληνες ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Τουρκία, με κοινή δήλωσή τους, να απελευθερώσει τους Ελληνες στρατιωτικούς.

Καλή η πρωτοβουλία, αλλά άργησε πάρα πολύ. Τα μειωμένα αντανακλαστικά είναι ασυγχώρητα για τέτοιες θέσεις ευθύνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα