Πολύ ξύλο και συλλήψεις

Επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών! Δεν ήταν πρώτη κατοικία, λένε οι συμβολαιογράφοιΡεπορτάζ
Σπύρος Μουζακίτης

Tη στιγμή που το κέντρο της Αθήνας μετατρεπόταν χθες σε εμπόλεμη ζώνη, με συλλήψεις, τραυματισμούς και μάχες σώμα με σώμα σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο κατά των πλειστηριασμών, στο προσκήνιο ερχόταν μια άτυπη «μονομαχία» ανάμεσα στους συμβολαιογράφους και στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Η ΛΑ.Ε. εκδίδει κάθε εβδομάδα ανακοινώσεις, ενημερώνοντας για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και καλώντας σε συγκεντρώσεις έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, στα οποία θα διεξαχθούν, ενώ ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεχώς διαψεύδει τα στοιχεία του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παράγοντες του κλάδου των συμβολαιογράφων τονίζουν στη «δημοκρατία» ότι όλα τα έγγραφα για τους πλειστηριασμούς είναι δημόσια και ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα e-auction, σημειώνοντας ότι, προτού εξάγει κανείς συμπεράσματα, θα πρέπει να έχει μια συνολική οικονομική εικόνα. Για παράδειγμα, η Λαϊκή Ενότητα ανέφερε ότι χθες ήταν προγραμματισμένος πλειστηριασμός διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ, με πρώτη προσφορά 45.000 ευρώ.

Απαντώντας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό δεν ήταν η πρώτη και μοναδική κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος μάλιστα διαμένει στη Βούλα. Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι θα πρέπει όποιος ενδιαφερθεί για τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς να αναζητήσει τη συνολική οφειλή του δανειολήπτη, καθώς το ποσό της κατάσχεσης είναι συνήθως υποπολλαπλάσιο.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι παράγοντες «απαντούν» και για το οικόπεδο 386 τ.μ. με οικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο, το οποίο η ΛΑ.Ε. ανακοίνωσε ότι βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 99.000 ευρώ, με πρώτη προσφορά 85.000 ευρώ, τονίζοντας ότι η οικία μέσα στο οικόπεδο δεν έχει στέγη.
Εξάλλου, οι συμβολαιογράφοι δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση εφικτό τον στόχο των 10.000 πλειστηριασμών το 2018, καθώς σημασία δεν έχει πόσοι πλειστηριασμοί αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά πόσοι φτάνουν με φάκελο στα γραφεία των συμβολαιογράφων, προκειμένου να «τρέξουν» τη διαδικασία.

Tραυματίες, προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια με πέντε τραυματίες (μεταξύ τους και ένας φωτορεπόρτερ) σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και μελών της ΛΑ.Ε., του ΕΠΑΜ και κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Ολα άρχισαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα