Βόμβες για Κυριάκο και Τaxibeat από τον Λυμπερόπουλο

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Τaxibeat εξαπέλυσε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος……δίνοντας από την άλλη συγχαρητήρια στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τις εταιρίες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, τύπου Τaxibeat και Uber.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση τόσο στην Τaxibeat όσο και στον πρόεδρο της Ν.Δ., με αφορμή τις απειλές που εξαπέλυσε -όπως είπε- εναντίον του, μέσω δηλώσεων του Μάκη Βορίδη. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν φοβάμαι τους αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε επιχειρηματίες που τους κατηγόρησα για πολιτικές φιλίες και αποδείχθηκε στο τέλος ότι είχαν συνεταιριστικές φιλίες», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στη χρηματοδότηση της Τaxibeat. Κατηγόρησε δε για φοροδιαφυγή τη συγκεκριμένη εταιρία, κάνοντας λόγο για πλήθος εμβασμάτων, τα οποία δεν ελέγχονται. «Ο ελληνικός λαός τι φόρους πήρε; Πού είναι οι φόροι των 43.000.000 ευρώ από την πώληση; Ή έγινε μαύρο χρήμα που ξεπλύθηκε μέσα από offshore;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Λυμπερόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στο υπουργείο Μεταφορών για το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «έγινε ύστερα από πόλεμο τριών ετών με θεσμούς, πολιτικές παρατάξεις και πολυεθνικές και που δημιουργεί δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαιώνει την εργασία του αυτοαπασχολουμένου».

Στον αντίποδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Τaxibeat Νίκος Δρανδάκης υποστήριξε: «Εχουμε ταράξει στη νομιμότητα αυτή την αγορά. Είμαστε απόλυτα νόμιμοι, έχουμε φέρει όλα τα στοιχεία για το ποιοι είμαστε, για το πώς φορολογούμαστε. Δεν υπάρχει συζήτηση επί αυτού» είπε, αντικρούοντας στην ουσία τις αιτιάσεις περί φοροαποφυγής. Μάλιστα, απαντώντας στα περί σχέσεων με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, είπε: «Είναι μια επένδυση ενός συνεπενδυτή σε μια άλλη εταιρία που πλέον δεν είναι σε μας. Δεν έχει σχέση με μένα ή την Τaxibeat. Δεν έχω καμία σχέση με τη συναλλαγή που αναφέρετε».

Να σημειωθεί πως τη συνεδρίαση στιγμάτισε το ιδιότυπο «πινγκ πονγκ» ερωταποκρίσεων ανάμεσα στον επικεφαλής της εταιρίας και τον Χρήστο Σπίρτζη, με τον τελευταίο να ρωτά επιμόνως για τις φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρίας. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Δρανδάκης υποστήριξε πως το 2017 η εταιρία πλήρωσε 1.140.000 ευρώ σε φορολογικές εισφορές και ΙΚΑ, αλλά και ότι, παρά τη χρόνια παρουσία της στην ελληνική αγορά, η εταιρία δεν έχει καταφέρει ακόμη να παρουσιάσει κέρδη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα