Μαξίμου: Ζητεί εξηγήσεις για τις σημειώσεις Σαμαρά

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα συμπληρωματικά στοιχεία που προσκομίστηκαν από τη Εισαγγελία Διαφθοράς στην προανακριτική επιτροπή. Τα στοιχεία αυτά εμπλέκουν τον πρώην πρωθυπουργό με ύποπτες δραστηριότητες της φαρμακευτικής εταιρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε χθες το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και τη Ν.Δ. να δώσουν επαρκείς απαντήσεις για τις δύο επιστολές της εταιρίας προς τον κ. Σαμαρά, αλλά κυρίως για το ιδιόχειρο σημείωμα που αποδίδεται στον πρώην πρωθυπουργό με αποδέκτη τη Novartis.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να δίνει στον κ. Φρουζή το τηλέφωνο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τις πληρωμές και τις δαπάνες του κράτους. «Αντί η Ν.Δ. και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και στις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες, όπως φαίνεται, πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην επιτροπή όσο και στους Ελληνες πολίτες» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Νωρίτερα συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν επαναλάβει ότι «η γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται» προσθέτοντας πως τα συμπληρωματικά στοιχεία «παρουσιάζουν ως στοιχείο “ενοχής” σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα, που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες» και σχολιάζοντας ότι «απευθύνονται σε ηλιθίους». Οσον αφορά τις δύο επιστολές της εταιρίας, με τις οποίες ζητούσε ραντεβού με τον κ. Σαμαρά στην Ελβετία, σημείωναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός και ότι «αυτοδιαψεύδονται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα