Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους για προσλήψεις

Συγκεντρώσεις την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να πιέσουν την κυβέρνηση για μόνιμες προσλήψεις. Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν οργανώσει για την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα οργανωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) και Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κήρυξαν για την ίδια ημέρα τρίωρη στάση εργασίας 11.00-14.00, ενώ τη στήριξή τους στους εκπαιδευτικούς δείχνουν και οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς ο σύλλογός τους ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας.

Η ΔΟΕ διεκδικεί μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό, αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τα κόμματα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να τα ενημερώσει για τις θέσεις της και να προγραμματίσει ειδική συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των διορισμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα