Ο «σουλτάνος» τρομοκρατεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Νέο παραλήρημα από Ερντογάν! Βλέπει παντού εχθρούς και εκτοξεύει απειλέςΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Σε νευρική κρίση βρίσκεται η Αγκυρα που βλέπει σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα να στέκεται απέναντί της αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν και την Ουάσινγκτον να αλλάζει ατζέντα και προσέγγιση εξαιτίας της αλλαγής του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Η γενικευμένη νευρικότητα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την κεφαλή του τουρκικού κράτους, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο τελευταίο παραλήρημά του «είδε» ως και Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει! Ο «σουλτάνος» μιλώντας στην Αγκυρα προειδοποίησε ότι η Συρία μπορεί να λειτουργήσει σαν το φιτίλι που θα ανάψει τη φωτιά ενός παγκόσμιου πολέμου, με δεδομένες τις ήδη εύφλεκτες σχέσεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν 20 βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» διερωτήθηκε, καλώντας παράλληλα τους πολίτες της χώρας του να προετοιμαστούν γι’ αυτό το ενδεχόμενο! Εν συνεχεία υιοθετώντας το ύφος του «νταή», όπως συνηθίζει, έβαλε κατά της Ε.Ε. επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει την Αφρίν «ώσπου να γίνει η δουλειά μας».

Απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, που καλεί την Αγκυρα να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της, ο Ερντογάν έπαιξε ξανά το «χαρτί» της εθνικής ασφάλειας και κούνησε το δάχτυλο στην Ε.Ε.! «Δεν έχετε μοιραστεί μαζί μας το βάρος της φιλοξενίας 3.500.000 Σύρων ώστε να δικαιούστε να μιλάτε» είπε, ενώ μόλις μία μέρα νωρίτερα εισέπραττε το δεύτερο οικονομικό πακέτο 3 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία ως «μπόνους» που υποδέχεται τους Σύρους πρόσφυγες.

Σε κάποιο βαθμό πάντως ο διάχυτος εκνευρισμός έχει εξήγηση. Η προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό μέχρι πρότινος ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον ματαιώθηκε λόγω της απόλυσης του δεύτερου και το «γεράκι» του Τραμπ που πήρε τη θέση του, ο Μάικ Πομπέο, πρώην διευθυντής της CIA, δεν είναι κι ο πιο ένθερμος… οπαδός της Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα