Η «ντριμ τιμ» των εικαστικών σε μια έκθεση

Η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου φιλοξενεί 125 έργα από τρεις γενιές σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτώνΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής – χαρακτικής – γλυπτικής φιλοξενούνται την περίοδο αυτή στην Παλιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου. Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου παρουσιάζει τον β’ κύκλο της πλούσιας συλλογής της, σε μια μεγάλη έκθεση η οποία αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.

Η παρουσίαση της συλλογής, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν πριν από μερικές ημέρες από τον δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου αρχίζει το «ταξίδι» της από το όμορφο Αγρίνιο και το κτίριο της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς (πλατεία Δημάδη), ενώ εν συνεχεία, όπως συνέβη και με το πρώτο μέρος της έκθεσης -τον ιδιαίτερα επιτυχημένο α’ κύκλο- θα «περιπλανηθεί» σε διάφορα πολιτιστικά σημεία της Ελλάδας. Σε αυτήν τη νέα έκθεση, οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 125 έργα, αριστουργήματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, που φέρουν την υπογραφή διακεκριμένων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για μόλις ένα μέρος από την πλούσια συλλογή της ιδιαίτερα σημαντικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου, η οποία οργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Νέα αποκτήματα

Ανάμεσα στις εικαστικές δημιουργίες που θα δει το κοινό περιλαμβάνονται έργα των Αλέκου Φασιανού, Μάγδας Αποστόλου, Απόστολου Γιαγιάννου, Χάρη Κοντοσφύρη, Ισμήνης Μπονάτσου, Γεύσως Παπαδάκη, Ράνιας Σταθοπούλου, Ειρήνης Ποδηματά, Βούλας Πριοβόλου, Απόστολου Λάβδα, Διονύση Ματαράγκα, Αγγελου Παναγιωτίδη, Τάσου Δήμου και πολλών ακόμη.

Μάλιστα, στον β’ κύκλο τής εν λόγω παρουσίασης οι αναγνωρισμένοι εικαστικοί συνυπάρχουν με τους νεότερους καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα σύνολο μοναδικών δημιουργιών. Πρόκειται για έργα αφηγηματικά, ρεαλιστικά, αφαιρετικά, ακόμη και εξπρεσιονιστικά, τα οποία αναδεικνύουν τις διάφορες εκφάνσεις της εικαστικής δημιουργίας στη χώρα μας και προκαλούν τον θεατή σε ένα ενδιαφέρον, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό εικαστικό ταξίδι.

Οπως αναφέρει η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη: «Η Συλλογή της Πινακοθήκης Σ. & Χ. Μοσχανδρέου εμπλουτίζεται συστηματικά και κάθε χρόνο εκθέτει τα νέα της αποκτήματα σε πινακοθήκες, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Τα νέα της αποκτήματα, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, τέχνης και φωτογραφίας, σκιαγραφούν τις νέες τάσεις, την ποιότητα και γενικότερα την εικόνα του εικαστικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα του σήμερα».

Αξίζει να τονιστεί πως την έκθεση συνοδεύει ένας πολυτελής κατάλογος, την επιμέλεια του οποίου έχουν κάνει η Λουίζα Καραπιδάκη, η Αποστολία Οικονόμου και ο Μανώλης Χάρος.

• Info: Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Απριλίου 2018. Ωρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10.00-13.30 και 18.00-20.30. Κυριακή 11.00-13.30, Δευτέρα και αργίες κλειστά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα