Πορεία μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας!

Κρατώντας λευκά μπαλόνια και λουλούδια και φωνάζοντας «Ποτέ ξανά!» Θεσσαλονικείς περπάτησαν χθες το πρωί τη διαδρομή που ακολούθησαν περίπου 50.000 Εβραίοι της πόλης όταν οδηγούνταν από τους Γερμανούς ναζί στον συρμό για το Αουσβιτς. Η έκτη πορεία μνήμης ξεκίνησε από το μνημείο του Ολοκαυτώματος και ολοκληρώθηκε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, εκεί όπου σε λίγους μήνες θα δημιουργηθούν μητροπολιτικό πάρκο και το Μουσείο Ολοκαυτώματος χρηματοδοτούμενο από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στην κορυφή της πορείας βρισκόταν ο Μοσέ Αελιών, ένας από τους λίγους Ελληνοεβραίους που σώθηκαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα. «Η Θεσσαλονίκη αισθάνεται πιο έτοιμη να σηκώσει το πέπλο της σιωπής που κάλυπτε για πολλές δεκαετίες την ιστορία της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ. Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πόλη θα αποκτήσει Μνημείο. Τρίτο μνημείο για τους φοιτητές θύματα του Ολοκαυτώματος μέσα στο ΑΠΘ μέχρι το τέλος του χρόνου υποσχέθηκε ο πρύτανης Περ. Μήτκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα