Ασφαλείς παιδότοποι στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών!

Με κόστος 4.000.000 € αποκτούν νέα παιχνίδια με τη μορφή ηρώων κόμικς, νέους τάπητες και πράσινοΡεπορτάζ:
Βαγγέλης Στολάκης

Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Γίνονται πιο ασφαλείς, εφοδιάζονται με νέα παιχνίδια, αποκτούν τη μορφή ηρώων κόμικς όπως είναι ο μπάτμαν και και ο σούπερμαν, εμπλουτίζονται με νέους τάπητες και πράσινο.

Το στοίχημα της διοίκησης φαίνεται πως έχει κερδηθεί, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης αφού οι αναμορφωμένες παιδικές χαρές γίνονται σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους και «ο ενθουσιασμός περισσεύει».

Το «λίφτινγκ» των 40 από τις 60 περίπου παιδικές χαρές που βρίσκονται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε πριν από 14 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. «Το έργο έχει ύψος 4.000.000 ευρώ και αφορά παιδικές χαρές που βρίσκονται σε όλες τις ενότητες του δήμου μας» σχολιάζει ο κ. Σαουλίδης. Ο ίδιος συμπληρώνει πως το «ρεκτιφιέ» στους χώρους όπου παίζουν παιδιά ήταν απαραίτητο, καθώς πολλές παιδικές χαρές και πάρκα δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας όπως αυτοί ορίζονται από τον νόμο. «Πλέον όλοι οι χώροι είναι σύμφωνοι με τις νέες διατάξεις» τονίζει.

Αμεσες παρεμβάσεις

Το πρόγραμμα αναμόρφωσης των συγκεκριμένων παιδικών χαρών θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ενώ αμέσως αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στις υπόλοιπες παιδικές χαρές της περιοχής.

Η ιδέα για τα θεματικά πάρκα ανήκει στους μελετητές της υπηρεσίας και έχει κερδίσει τόσο τα παιδιά όσο και τους μπαμπάδες. «Δυστυχώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους βανδαλισμούς που σημειώνονται. Οι καταστροφές είναι πολλές και πολλές γίνονται από μικρά παιδιά, κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας» καταλήγει ο κ. Σαουλίδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα