Ο Τραμπ «έφαγε» τον πρ. υποδιευθυντή του FBI 26 ώρες πριν βγει στη σύνταξη

«Είμαι χαρούμενος γιατί ο Μακέιμπ ήταν προσωπικός αντίπαλός μου»Σοκ προκάλεσε στην Ουάσινγκτον η απόλυση του πρώην υποδιευθυντή του FBI Αντριου Μακέιμπ, 26 ώρες (!) προτού βγει στη σύνταξη, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. 

Ο Μακέιμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι η απόλυσή του έγινε επειδή υποστήριξε την καταγγελία του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι ότι ο Τραμπ προσπάθησε να τον πιέσει για να κλείσει την έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016.
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ο πρώην υποδιευθυντής παρέδωσε στον ειδικό ανακριτή Μίλερ τις αναλυτικές σημειώσεις τις οποίες κρατούσε κατά τη διάρκεια όλων των συναντήσεών του με τον πρόεδρο Τραμπ. Σύμφωνα με πηγές, οι σημειώσεις αυτές υποστηρίζουν τις κατηγορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να εμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα την απόλυση του Αντριου Μακέιμπ, εκφράζοντας τη χαρά του για την απομάκρυνση ενός ανθρώπου που θεωρούσε προσωπικό του αντίπαλο.Την ίδια ώρα ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, Τζον Ντάουντ, ενίσχυσε τις ανησυχίες για την επιδίωξη του Λευκού Οίκου να θέσει τέλος στη ρωσική έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μίλερ, δηλώνοντας ότι ελπίζει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει το παράδειγμα της απόλυσης του Αντριου Μακέιμπ και θα κλείσει την έρευνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα