Αδωνις: Εδωσα στον Μητσοτάκη την παραίτησή μου

Στη ΝΔ έχασαν την ψυχραιμία τους. Επιτέθηκαν στη «δημοκρατία» επειδή… ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα

Ο Αδωνις με εξώδικο και επιστολή προς τη «δημοκρατία» ανάβει καινούργιες «φωτιές»

Με αφορμή τη Novartis πρότεινε να τον αντικαταστήσουν από αντιπρόεδρο, όμως ο Κυριάκος το αρνήθηκε και αποφάσισε να τον καλύψει μέχρι τέλους

Τι έγραψε στον Μ. Κοττάκη και πως του απαντά ο αρθρογράφος μαςΗ Θέση μας: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης:

►Φόβοι για πρόκληση την 25η Μαρτίου

►Συνάντηση για τα εθνικά και τους ψιθύρους

►Σε παράλληλο σύμπαν ο Νίκος Παππάς

►Νέα Υόρκη: Στο πόδι για τη Μακεδονία η ομογένεια!

►Η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο είναι Ελληνίδα

Η Νέα Δημοκρατία έχασε την ψυχραιμία της για τη Novartis

Η Πειραιώς μιλά για «σχέσεις» της «δημοκρατίας» με τα υπόγεια του  Μαξίμου! Εξώδικο έστειλε ο Αδωνις

Φαίνεται ότι στη Ν.Δ. με αφορμή τις εξελίξεις για το σκάνδαλο της Novartis έχασαν την ψυχραιμία τους και επιτέθηκαν στη «δημοκρατία» με δύο τρόπους: Από τη μία, το Γραφείο Τύπου του κόμματος μίλησε για «εμφανείς σχέσεις της “δημοκρατίας” με τα υπόγεια του Μαξίμου» και, από την άλλη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα μας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, «Φρουζής διέταζε, Αδωνης άκουγε», υποστηρίζοντας ότι είναι συκοφαντικό και ψευδές. Ο κ. Γεωργιάδης στο εξώδικό του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ουδέποτε ο κ. Γεωργιάδης έλαβε σημείωμα υποδείξεων από τον κ. Φρουζή.
Με μια σειρά αποφάσεών του ο κ. Γεωργιάδης μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που αναφέρονται στο δημοσιευμένο έγγραφο από τη “δημοκρατία”.

Ο κ. Γεωργιάδης νομοθέτησε τα ακριβώς αντίθετα από όσα ανέφερε το σημείωμα:
• Η φαρμακευτική δαπάνη καθορίστηκε στο 1.970.000 ευρώ.
• Με τον Ν. 4213/13 καθορίστηκε ότι η τιμή των off patent φαρμάκων θα πήγαιναν μείον 50% μόλις έχαναν την περίοδο προστασίας (πατέντα) ή στην τιμή των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ε.Ε. εάν αυτή είναι κάτω του 50% της αρχικής τιμής, δηλαδή των off patent όχι απλά δεν πήραν την τιμή των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ε.Ε., αλλά πήραν τιμή μείον 50% και την τιμή του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών μόνο εάν αυτή ήταν μικρότερη από την αρχική πτώση του μείον 50%.
• Τα ΦΥΚ βγήκαν σε όλα ανεξαιρέτως τα φαρμακεία, χωρίς οι εταιρίες να μπορούν να διαλέγουν κανάλι διανομής.

Εν τέλει, δηλαδή, τα όσα νομοθέτησα ήταν ακριβώς αντίθετα από ό,τι επιθυμούσε η Novartis και για αυτόν τον λόγο ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Αντιπρόεδρος της Novartis κ. Φρουζής εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος μου στις 26.11.2013 που κατήγγειλε τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων, καταγγελία την οποία υιοθέτησε πλήρως ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συγκεκριμένη τροπολογία που ήταν κόντρα στα συμφέροντα της Novartis και εν συνόλω της φαρμακοβιομηχανίας προς όφελος του Δημοσίου».

Για την ιστορία, η «δημοκρατία» κατέγραψε τα στοιχεία που αναφέρονταν στο υλικό που έστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή, και περιείχε μεταξύ άλλων το σημείωμα το οποίο είχε τίτλο «Personal Note to MoH 20.10.2013» και στο οποίο καταγράφονταν οι προκλητικές σε τρόπο και φρασεολογία… υποδείξεις του κ. Φρουζή και η προκλητική του συμπεριφορά απέναντι στον τότε υπουργό, τα οποία αναδείξαμε. Δεν υποστηρίξαμε σε κανένα σημείο ότι ο κ. Γεωργιάδης έκανε τα πάντα αποδεκτά, αλλά μερικά και συγκεκριμένα αιτήματα. Επίσης στο χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας» καταγράφαμε τις απόψεις του κ. Γεωργιάδη, τις οποίες είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο διαδίκτυο.

Επιστολή Γεωργιάδη: «Εσπευσα αμέσως στον Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου»

Την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis -και είναι στη διακριτική του ευχέρεια αν θα την αποδεχτεί ή όχι- αποκαλύπτει ότι έχει υποβάλει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, με επιστολή του προς τη «δημοκρατία». Με την επιστολή του ο κ. Γεωργιάδης απαντά στο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη με τον τίτλο «Ξέρει τι να κάνει αν αγαπάει την παράταξη». Αυτή έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Κοττάκη,
διάβασα με έκπληξη το χθεσινό σας άρθρο που με αφορά. Ισως εγώ να μην ήμουν απολύτως κατανοητός. Το σχετικό ανώνυμο κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στη Δικογραφία δεν με αφορά. Δεν εστάλη σε μένα, δεν έχω παραλάβει ποτέ τέτοιο κείμενο από τον κ. Φρουζή. Αυτό σας είπα και στο τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω ούτε εάν εστάλη σε κάποιον τρίτο, ούτε καν εάν έχει ποτέ σταλεί. Στο μέτρο που με αφορά πάντως και αφορά και στους ψηφοφόρους μου, η Νομοθεσία που ένα μήνα μετά κατέθεσα στη Βουλή ήταν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, όπως έχω επαρκώς εξηγήσει.

Ποια καλύτερη απόδειξη από αυτήν θα μπορούσα να έχω για το ψευδές της επιστολής αυτής;
Δυστυχώς η εφημερίδα «δημοκρατία», προφανώς για πολιτικούς λόγους, αποφάσισε να γράψει αυτόν τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, και έτσι αναγκάστηκα να στείλω εξώδικο, το οποίο ελπίζω να δημοσιευθεί, ώστε να μη φθάσουμε στα Δικαστήρια.
Μεγαλύτερη έκπληξη μου έκαναν τα σχόλιά σας περί «Ερρίκος Ντυνάν» και Μιχάλη Σάλλα. Ισως να μην το έχετε παρατηρήσει αλλά μετά την παρουσία μου στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα αυτό ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε κανένας δεν αναφέρεται σε όσα λανθασμένα γράψατε. Απαντες συνειδητοποίησαν ότι ενήργησα και με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον αλλά και με μεγάλη επιτυχία, επιτυγχάνοντας ένα απίστευτο τίμημα. Η Τράπεζα προσπαθεί εδώ και μήνες να το πουλήσει με τα μισά χρήματα και δεν μπορεί.

Πάω όμως και στην ουσία του σχολίου σας. Πρέπει να έχει επαφές ένας πολιτικός και Υπουργός με επιχειρηματίες; Απερίφραστα ναι είναι η απάντησή μου, και η επίθεση που δέχομαι και τώρα δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Για να υπηρετήσεις το Δημόσιο Συμφέρον θα κάνεις ό,τι χρειάζεται, διότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε έναν πιο προσωπικό τόνο. Ασφαλώς και θυμάμαι τη συνάντησή μας στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Εσείς θέλατε να με πείσετε ότι κακώς στήριζα με πάθος για Αρχηγό της Ν.Δ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σεβαστή διαφορά τότε μεταξύ δύο νεοδημοκρατών. Θεωρώ ότι δικαιώθηκα ως προς την επιλογή μου και ένας από τους λόγους είναι αυτός που αναφέρετε στο τέλος του άρθρου σας, προτρέποντάς με, ευγενικά είναι η αλήθεια, να «παραιτηθώ για να σώσω ό,τι σώζεται κ.λπ.». Αγαπητέ, δεν αισθάνομαι ότι έχω τίποτε να σώσω και σίγουρα τίποτε που δεν σώζεται. Η σκευωρία Novartis, όπως όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις δείχνουν, ουδόλως επηρέασε τους κομματικούς συσχετισμούς, αλλά και προσωπικά όχι μόνο δεν αισθάνομαι καμία ζημιά αλλά δέχομαι πρωτοφανή υποστήριξη από τους ψηφοφόρους μου. Αυτά θα φανούν στην κάλπη όμως, όταν έρθει η ώρα, ας μην προτρέχουμε.

Ομως, προς ενημέρωσή σας, εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Αλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες.
Τον Ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη. Αλλωστε σήμερα μετά την αθώωση όλων όσοι φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου», που σημειωτέον έτρεχε ο ίδιος «δημοσιογράφος», συνειδητοποιούμε όλοι πόσο λάθος ήταν τότε οι παραιτήσεις τους. Ο τότε αντίπαλος επέτυχε τον στόχο του και εξόντωσε πολιτικά όσους δεν συμπαθούσε και τελικά έριξε τον Κώστα Καραμανλή, ενώ η αθώωσή τους δεν έπαιξε ούτε σε μονόστηλο. Ας μην επαναλάβει η Παράταξή μας τα ίδια σφάλματα, διότι στο τέλος οι αντίπαλοί μας θα ξέρουν πώς θα απαλλάσσονται από την παρουσία όποιου τους ενοχλεί.

Αδωνις Α. Γεωργιάδης
Βουλευτής Β’ Αθηνών
/Αντιπρόεδρος Ν.Δ.

ΥΓ.: Η διάθεσή μου προχθές ήταν περίφημη και μάλλον με παρεξηγήσατε. Μετά πήγα και για δίωρο μάθημα στην Ελληνική Αγωγή.

Η ανταπάντηση του Μανώλη Κοττάκη

Αγαπητέ αντιπρόεδρε,
Χαίρομαι για την ευαισθησία σας να απαντήσετε αμέσως στο χθεσινό άρθρο μου.

Επί της ουσίας τώρα:
1. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με πρωτοβουλία σας μόνος σας αναφέρατε την πιθανότητα να έχει σταλεί το κείμενο Φρουζή σε κάποιον σύμβουλό σας και όταν σας ανέφερα συγκεκριμένο όνομα, μου είπατε σαφώς «δεν το αποκλείω». Τη συνομιλία μας άκουσε και τρίτο πρόσωπο, το οποίο ήταν παρόν στο τηλεφώνημά σας. Η φωνή σας ήταν τόσο δυνατή, ώστε -και να μην ήθελε- άκουγε.

2. Δεν αναφέρθηκα στην ουσία της συμφωνίας Δημοσίου – Τράπεζας Πειραιώς και αν υπήρξε ωφέλιμη ή όχι για το Δημόσιο. Εχει κατατεθεί, άλλωστε, στην εξεταστική της Βουλής το περίφημο μνημόνιο που έχετε υπογράψει και καθένας μπορεί να εξαγάγει τα συμπεράσματά του, θετικά ή αρνητικά. Αναφέρθηκα στην παραδοχή σας στην εξεταστική ότι αλλάξατε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου έπειτα από επιθυμία τραπεζίτη, με τη φράση «προσέφερα τις καλές μου υπηρεσίες».

3. Στη συνάντησή μας στο Μουσείο Θεοχαράκη η διαφωνία μας ήταν για το ποιος θα κερδίσει. Οχι ποιον στηρίζετε. Προφανώς, είχατε καλύτερη γνώση της κινητοποίησης που έγινε από άλλους χώρους -όπως αποκαλύφθηκε μετά- και «πέσατε» μέσα στην πρόβλεψή σας.

4. Καλύτερα να μην επικαλείστε το Βατοπαίδι. Ολοι θυμόμαστε τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματός σας, του ΛΑΟΣ, απέναντι στον Κώστα Καραμανλή και στους υπουργούς του την περίοδο εκείνη. Αν ανατρέξουμε στο αρχείο, θα βρούμε άφθονες δηλώσεις από το κόμμα σας, πιθανώς και δικές σας, που ζητούσαν παραιτήσεις υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Οι παραιτήσεις τότε υποβλήθηκαν για να προστατευθεί η τιμή της παράταξης, όχι για τις δημοσκοπήσεις. Ουδέποτε, άλλωστε, από τότε η Ν.Δ. συγκέντρωσε ποσοστό 33% σε εκλογές.
Και κάτι ακόμα. Στη «δημοκρατία» η αθώωση για το Βατοπαίδι πράγματι δεν έγινε μονόστηλο. Εγινε πρώτο θέμα…

5. Σας τιμά που έχετε υποβάλει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή σας στον πρόεδρο του κόμματος.

Μανώλης Κοττάκης

«Εξηγήσεις» από Σαμαρά – Βενιζέλο ζητά το Μαξίμου

Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», που αποκάλυψε εσωτερικό έγγραφο-σοκ της Novartis από το 2014. Σε αυτό ο πρώην αντιπρόεδρός της, Κώστας Φρουζής, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Novartis παραμένει η αγαπημένη εταιρία της ελληνικής κυβέρνησης».

Τα νέα στοιχεία «φωτιά» αναζωπύρωσαν την πολιτική αντιπαράθεση, με την Κουμουνδούρου να καλεί τους κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Βενιζέλο να δώσουν απαντήσεις, αναφέροντας πως «όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” για τις σχέσεις της εταιρίας Novartis με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποδεικνύουν όχι μόνο το μέγεθος του υπό διερεύνηση σκανδάλου, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα συμφέροντα».

«Οι κ. Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος», συνεχίζει η Κουμουνδούρου, «οφείλουν να δώσουν άμεσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής τους: Για ποιον λόγο και με ποια ανταλλάγματα διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρία; Τι σχέση έχει με την υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος η καλλιέργεια προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικές εταιρίες;».

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. εξέδωσε στην ουσία την πρώτη ανακοίνωσή της, μετά τα νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι «το ποιος θέλει να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis θα φανεί αύριο από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποδεχθούν επιτέλους την αυτονόητη πρόταση της Ν.Δ. να έρθουν στην Προανακριτική Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και φυσικά οι ανώνυμοι μάρτυρες». Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνώντος κόμματος, που έκανε λόγο για οφθαλμοφανή αμηχανία από την πλευρά της «γαλάζιας» παράταξης. «Οσο συνεχίζει, όμως, να αποφεύγει να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται, η θέση της θα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενο στον Αδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ότι «εάν του είχε απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλει την παραίτησή του».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού, διέψευσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα περί εκδήλωσης πέρυσι της Novartis στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, υποστηρίζοντας πως, αν και το ΚΑΣ είχε γνωμοδοτήσει θετικά, τελικά η εταιρία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα