Ιερή οργή για την «παρέμβαση του Κοντονή στη Δικαιοσύνη»

«Πόλεμος» ανάμεσα στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον Σταύρο Κοντονή ξέσπασε με φόντο την αθώωση του κ. Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, σε ανοιχτή επιστολή του, εξέφρασε την ενόχλησή του για την εντολή του Σταύρου Κοντονή να ζητήσει τα πρακτικά της δίκης στην οποία αθωώθηκε. Ο κ. Αμβρόσιος καταγγέλλει ότι «με αυτή την παρέμβαση, μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος» και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει αναφορά στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο κ. Αμβρόσιος, μιλώντας σε τοπικό μέσο, σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας ότι «είμαι πολύ συγκινημένος από την επιτόπια και ολημερίς συμπαράσταση του κόσμου, τον οποίο ουδέποτε υποκίνησα να το πράξει».

«Προσβολή η ομοφυλοφιλία»

Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, από τη Λαμία, υπερασπίστηκε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και ανέφερε ότι, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, είναι «δικαιωμένος πλήρως από τη Δικαιοσύνη», ενώ αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία είπε ότι «αποτελεί προσβολή του ανθρωπίνου σώματος». Επίσης, χαρακτήρισε «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονίας» και επιτέθηκε και κατά των πολιτικών συνολικά, τους οποίους χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα