Από τις 29 Μαρτίου τα μερίσματα των πολιτικών υπαλλήλων

Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου ξεκινά η καταβολή των μερισμάτων στους 284.000 δικαιούχους τους, για το πρώτο τρίμηνο του 2018.Οι ημερομηνίες καταβολής των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) καθορίστηκαν με κοινή υπουργική απόφαση των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, οι ημερομηνίες καταβολής των μερισμάτων του ΜΤΠΥ ανά ημερολογιακό τρίμηνο έχουν ως εξής:
• Τα μερίσματα του πρώτου τριμήνου θα αρχίσουν να καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου.
• Τα μερίσματα του δεύτερου τριμήνου θα αρχίσουν να καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου.
• Τα μερίσματα του τρίτου τριμήνου θα αρχίσουν να καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.
• Τα μερίσματα του τέταρτου τριμήνου θα αρχίσουν να καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι από πέρυσι τα μερίσματα του ΜΤΠΥ περικόπηκαν κατά 30% και πλέον. Για την πλειονότητα των δικαιούχων τους κυμαίνονται στα 100 με 110 ευρώ. Πριν από τις τελευταίες περικοπές, κατά μέσον όρο το μέρισμα κυμαινόταν στα 170 με 180 ευρώ ανά δικαιούχο.

Τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων βασίζονται στη θεσμοθέτηση, βάσει των «μνημονιακών» νόμων, μηνιαίας εισφοράς 4,5% για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα