«Θανατική ποινή στους εμπόρους ναρκωτικών»

Ετοιμάζει νέο νόμο ο Ντόναλντ ΤραμπΜε αποφασιστικότητα προτίθεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σκέφτεται να επιβάλει στους ενόχους ως τιμωρία τη θανατική ποινή!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοίμασε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης οπιοειδών που πλήττει τη χώρα του και στο οποίο προτρέπει ακόμα το Κογκρέσο να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία ως προς την επιβολή ποινών σε βάρος όσων διαπράττουν το συγκεκριμένο αδίκημα. Οπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της αμερικανικής προεδρίας, η πρόταση του Λευκού Οίκου προβλέπει επίσης τη μείωση της συνταγογράφησης οπιοειδών κατά το ένα τρίτο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. 

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους φέρεται ότι προκρίνει το μοντέλο της Σιγκαπούρης, η οποία επέφερε σκληρό χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών με τη δρακόντεια αυστηρότητα και την ποινή του θανάτου για τους εμπόρους ναρκωτικών.

Εθνική επιτροπή

Ο Τραμπ είχε ασχοληθεί από το περασμένο καλοκαίρι με το πρόβλημα των οπιοειδών, ανακοινώνοντας πως σκόπευε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης οπιοειδών ναρκωτικών, όπως η ηρωίνη. Τότε, μάλιστα, είχε συστήσει μια εθνική επιτροπή για το ζήτημα που είχε αναδείξει την τραγική έκταση της κατάστασης.

«Η κρίση των οπιοειδών είναι μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ πριν σε τέτοιο βαθμό» είχε πει ο Τραμπ το καλοκαίρι. Η επιτροπή που είχε διορίσει είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τη χρήση των ναρκωτικών, που το τελευταίο διάστημα λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα