«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»: Πρεμιέρα μετ’ εμποδίων!

Ανοιξε επιτέλους χθες (με καθυστερήσεις) η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα σε πέντε περιφέρειεςΜε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και πολλά προβλήματα άνοιξε χθες επιτέλους η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Χιλιάδες πολίτες επιχείρησαν από το πρωί να μπουν στο σύστημα, οι καθυστερήσεις όμως ήταν σημαντικές, ειδικά τις πρώτες ώρες λειτουργίας, με συνέπεια η πλατφόρμα να πέφτει διαρκώς. Οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να εισέλθουν στο σύστημα και να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους, καθώς οι πόροι του προγράμματος είναι συγκεκριμένοι ανά περιφέρεια και, μόλις εξαντλούνται, δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις.

Τη διαμαρτυρία των μηχανικών για τα προβλήματα που εκ νέου αντιμετωπίζουν με την υποβολή προτάσεων στο νέο πρόγραμμα εξέφρασε σε νέα επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Προτείνει εκ νέου αναβολή του προγράμματος, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας σε δοκιμαστική λειτουργία, ως την οριστική επίλυση των τεχνικών προβλημάτων.

«Προκειμένου να αρθούν άμεσα τα προβλήματα που εκ νέου δημιουργούνται και να διαλυθούν οι υποψίες αδικίας που ήδη υπάρχουν σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν (ξανά) το πληροφοριακό σύστημα, σας ζητώ εκ νέου να υπάρξει αναβολή έναρξης του προγράμματος και να προβλέψετε περίοδο δοκιμαστικής χρήσης του Πληροφοριακού Συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, ώστε αφενός να επιλυθούν όλες οι αδυναμίες και αστοχίες και αφετέρου να εξοικειωθούν όλοι με τη νέα πλατφόρμα.

Στοιχεία

Η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να σας βοηθήσουμε σε αυτό, αν το χρειάζεστε και το επιθυμείτε» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Στασινός.
Αργά το απόγευμα το υπουργείο ανέφερε ότι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύντομα αντιμετωπίστηκαν, με αποτέλεσμα πάνω από 10.000 ενδιαφερόμενοι να έχουν ξεκινήσει να καταχωρίζουν στοιχεία. Περίπου οι μισοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη κάποιες εκατοντάδες αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα