Μυστήριο με μεθυσμένο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα (!) στις Καστανιές

Μια περίεργη ιστορία εξελίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Καστανιές του Εβρου, όταν τέσσερις μεθυσμένοι Τούρκοι πολίτες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα προς Ελλάδα και ενώ το πιο κοντινό χωριό από το σημείο απέχει 9 χιλιόμετρα. Οι άνδρες εντοπίστηκαν αρχικά από τουρκική περίπολο και φέρεται ότι αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα η περίπολος να πυροβολήσει με άσφαιρα για να τους εμποδίσει. Η κινητοποίηση και στην ελληνική πλευρά ήταν άμεση, με δεδομένες όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με αποκορύφωμα τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Συνελήφθησαν τελικά από τους Τούρκους στρατιώτες οι τρεις, ενώ ο τέταρτος πέρασε στη χώρα μας και ακινητοποιήθηκε από στρατιωτικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο στις Καστανιές.
Πρόκειται για έναν άνδρα 40 ετών, Τούρκο, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος δήλωσε ψυκτικός-υδραυλικός στο επάγγελμα και τόπο μόνιμης κατοικίας τα Αδανα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα τουρκικό διαβατήριο χωρίς βίζα.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναζήτησαν πληροφορίες για τον άνδρα, ο οποίος αρχικά ετέθη σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Χθες το μεσημέρι, όταν ο άνδρας ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Προσώρας, ο Τούρκος κρατείται, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που αυτός καταθέσει αίτηση ασύλου. Ο ίδιος φέρεται ότι κατέθεσε στο Αυτόφωρο ότι ήθελε να πάει στη Σουηδία με τα πόδια!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα