Εκκληση Ιβάν σε Πούτιν για τους δύο «ομήρους»

Τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης. Ειδικότερα, ο ομογενής επιχειρηματίας με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας έστειλε επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο μετά την επανεκλογή του. Σε αυτήν, αφού τον συνεχάρη «εγκαρδίως» για την επιτυχία του, ζήτησε την αρωγή του για την επίλυση του «ευαίσθητου για όλους τους Ελληνες» ζητήματος της κράτησης των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

«Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσοτουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μια σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τον Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση να επιστήσετε την προσοχή σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαββίδης και προσθέτει: «Γνωρίζοντας τη στάση σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική σας αρωγή για την επίλυση του ζητήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα