Eδώ πληρώνονται όλα, κ. Φίλη!

Απόφαση-κόλαφος του ΣτΕ για τους ιδεοληπτικούς συριζαίους

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τα νέα Θρησκευτικά! Να τον αποσύρει άμεσα ο ΓαβρόγλουΗ Θέση μας: Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία των ισχυρών

Διαβάστε επίσης:

►Βουλή: Στον αέρα η προκαταρκτική επιτροπή για τη Novartis

►Η γραμματέας του Αδωνη, σύμβουλος (με αμοιβή 10.000 €) στα συνέδρια της γυναίκας του Στουρνάρα

►Στην Πειραιώς όμως ασχολούνται με τη διαγραφή της… Παπαγγελή

►«Είμαστε απόλυτα συνεννοημένοι με τον πρωθυπουργό»

►«Καίνε» τον Σαρκοζί τα ευρώ του Καντάφι

►Μυστήριο με μεθυσμένο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα (!) στις Καστανιές

►Ντροπή! 5.869 € στον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου με το βουλκανιζατέρ για βίλα και αυτοκίνητο

►Ρεσιτάλ υποτέλειας από την πρόθυμη Αχτσιόγλου

ΣτΕ: «ΑΚΥΡΩΣΕ» ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Αντίθετες με  το Σύνταγμα οι «αλλαγές» του πρώην υπουργού

Χαστούκι» έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ στον Νίκο Φίλη και σε όλους τους ιδεοληπτικούς συριζαίους, καθώς ακύρωσε ως αντισυνταγματική και αντίθετη με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, με την οποία καθόριζε τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών σε δημοτικό και γυμνάσιο.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με μια απόφαση-καταπέλτη (660/2018) έκρινε ότι οι αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Φίλη «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές στο πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος».

Ετσι, ο κ. Φίλης εκ των υστέρων ηττάται ολοσχερώς και… διά νόμου στην κόντρα του με την Εκκλησία, προς την οποία είχε δείξει απίστευτη εμπάθεια. Μάλιστα, οι δικαστές θεωρούν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση «είναι ικανή να παρέμβει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών που δεν διαθέτουν την κριτική αντίληψη των ενηλίκων και να τους εκτρέψει από την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση».

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας, οι οποίοι έκαναν δεκτές τις προσφυγές της Μητρόπολης Πειραιά και του μητροπολίτη Σεραφείμ, της Εστίας Πατερικών Μελετών καθώς και γονέων, διαπίστωσαν ότι παραβιάζεται το άρθρο του Συντάγματος που ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Οπως αναφέρουν, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Επίσης σημειώνουν ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις στερούν από τους μαθητές του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και μουσουλμάνους να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό. Η Ολομέλεια αναφέρει ότι δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα, την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα ελληνικά Συντάγματα.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι ο διάδοχος του κ. Φίλη Κ. Γαβρόγλου να εφαρμόσει την απόφαση και να αποσύρει τα νέα Θρησκευτικά. Είναι υποχρεωμένος να το πράξει! Ωστόσο, η ανακοίνωση-αντίδραση του υπουργείου Παιδείας δείχνει ότι ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται σε πανικό και φαίνεται ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει την απόφαση, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

Χαστούκι» έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ στον Νίκο Φίλη και σε όλους τους ιδεοληπτικούς συριζαίους, καθώς ακύρωσε ως αντισυνταγματική και αντίθετη με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, με την οποία καθόριζε τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών σε δημοτικό και γυμνάσιο. Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με μια απόφαση-καταπέλτη (660/2018) έκρινε ότι οι αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Φίλη «κλονίζουν τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση που πριν από την έναρξη του σχολικού βίου διαμορφώνουν οι μαθητές στο πλαίσιο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος». Ετσι, ο κ. Φίλης εκ των υστέρων ηττάται ολοσχερώς και… διά νόμου στην κόντρα του με την Εκκλησία, προς την οποία είχε δείξει απίστευτη εμπάθεια.  Μάλιστα, οι δικαστές θεωρούν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση «είναι ικανή να παρέμβει στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών που δεν διαθέτουν την κριτική αντίληψη των ενηλίκων και να τους εκτρέψει από την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση». Οι σύμβουλοι της Επικρατείας, οι οποίοι έκαναν δεκτές τις προσφυγές της Μητρόπολης Πειραιά και του μητροπολίτη Σεραφείμ, της Εστίας Πατερικών Μελετών καθώς και γονέων, διαπίστωσαν ότι παραβιάζεται το άρθρο του Συντάγματος που ορίζει ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και μεταξύ των σκοπών της είναι η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Οπως αναφέρουν, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών «φαλκιδεύεται ο επιβαλλόμενος από τη συνταγματική αυτή διάταξη σκοπός της ανάπτυξης, δηλαδή της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης των μαθητών στα ανήκοντα στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Επίσης σημειώνουν ότι οι επίμαχες ρυθμίσεις στερούν από τους μαθητές του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και μουσουλμάνους να διδάσκονται αυτοτελώς το μάθημα αυτό. Η Ολομέλεια αναφέρει ότι δεν γίνεται αναφορά στην Αγία Ομοούσιο και Αδιαίρετο Τριάδα, την οποία επικαλούνται στην επικεφαλίδα τους όλα τα ελληνικά Συντάγματα. Το μόνο που απομένει τώρα είναι ο διάδοχος του κ. Φίλη Κ. Γαβρόγλου να εφαρμόσει την απόφαση και να αποσύρει τα νέα Θρησκευτικά. Είναι υποχρεωμένος να το πράξει!  Ωστόσο, η ανακοίνωση-αντίδραση του υπουργείου Παιδείας δείχνει ότι ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται σε πανικό και φαίνεται ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει την απόφαση, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα