Επενδυτική πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον εμίρη του Κατάρ

Το σχέδιό του για το πώς η Ελλάδα θα γίνει ένας ελκυστικός και διεθνής επενδυτικός προορισμός παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές που είχε στο Κατάρ με τον εμίρη και ανώτατα στελέχη της Επενδυτικής Αρχής του Εμιράτου.Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μια σειρά από κλάδους, καθώς εξέρχεται από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο, όπως είπε, θα διευκολύνει και δεν θα δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις. «Ολες αυτές είναι προϋποθέσεις που η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να διασφαλίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτές οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον εμίρη του Κατάρ αφορούν το γεγονός ότι υπάρχει ένα ιστορικό ακύρωσης επενδύσεων στη χώρα μας για τις οποίες ενδιαφερόταν το Κατάρ στο πρόσφατο παρελθόν, έχοντας μάλιστα συστήσει και σχετικά επιχειρηματικά σχήματα για επενδύσεις στους κλάδους των ακινήτων, των κατασκευών και του τουρισμού. Μάλιστα, ο εμίρης Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι είχε χαρακτηρίσει πριν από δύο χρόνια «ανέκδοτο» τις επενδύσεις στην Ελλάδα. 

«Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Ομως υπάρχει πάντα μια μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητά τους τώρα που «η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα