Επιστροφή Ζερεφού στο ακαδημαϊκό «σπίτι» του

«Σας ευχαριστώ που με ξαναφέρατε πίσω». Με τα λόγια αυτά ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός αποδέχτηκε τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή που του απένειμε το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ για την εξαιρετική προσφορά του και την επιστημονική δραστηριότητά του στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής Περιβάλλοντος και Φυσικής της Ατμόσφαιρας.

«Σήμερα τιμούμε και επανεντάσσουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου μας, 16 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το Τμήμα Φυσικής, έναν επιστήμονα που έχει διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ιδρύσει ή συνιδρύσει ποικίλα επιστημονικά και ερευνητικά κέντρα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος και μέλος εθνικών διεθνών επιτροπών και ακαδημιών επιστημών ανά τον κόσμο και έχοντας επιτύχει σημαντικότατες διεθνείς διακρίσεις» είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Περικλής Μήτκας, χαιρετίζοντας την απονομή του τιμητικού τίτλου στον αιρετό πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας και επόπτη του Κέντρου Ερευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας της Ακαδημίας.

Ο Χρήστος Ζερεφός το 1979 βρέθηκε στο ΑΠΘ από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ και, όπως υπενθύμισε ο κ. Μήτκας, ήταν από τους πρώτους καθηγητές που έφεραν στο ίδρυμα ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα από τις Βρυξέλλες.
Για τις ατμοσφαιρικές μεταμορφώσεις μίλησε ο κ. Ζερεφός, ενθυμούμενος κατά την αντιφώνησή του ότι έφυγε «κλαίγοντας» από το ΑΠΘ, αποδεχόμενος όμως μια «τιμητική μετάκληση στην Αθήνα για να βοηθήσει στη δραστηριότητα ενός νεοσύστατου τμήματος γεωπεριβάλλοντος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα