«Ξενάγηση» στο CERN

Από μαθητές λυκείου, ερευνητές του CERN θα γίνουν σήμερα για λίγες ώρες περίπου 120 μαθήτριες και μαθητές από 21 λύκεια της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, που θα φιλοξενηθούν στο ΑΠΘ. Ο Τομέας Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου διοργανώνει ημερίδα Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές λυκείου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των 14ων Masterclasses στη Φυσική Σωματιδίων και θα λάβει χώρα στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι μαθητές θα μπορούν να «ανακαλύψουν εκ νέου» το σωματίδιο Z ή τη δομή του πρωτονίου, να ανακατασκευάσουν «παράξενα σωματίδια» ή να ψάξουν ανάμεσα στις τροχιές των σωματιδίων για το σωματίδιο Higgs, που ανακαλύφθηκε το 2012 στο CERN.

Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους στο ερευνητικό κέντρο CERN και θα συνομιλήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης (videoconference), με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες σχολιάζοντας τα αποτελέσματά τους, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα